Putin kritiseret efter at have besøgt et velkendt ansigt: Det er falskt

Foto: Shutterstock

Vladimir Putin er blevet beskyldt for at forfalske et militærbesøg på et hospital, efter at opmærksomme Twitter-brugere har fået folk i tale.

Præsident Vladimir Putin blev filmet iført en hvid kittel, da han besøgte de sårede soldater på militærhospitalet i Mandryk.

Læs også

Vil give ekstra penge til danskere der bor her

Putin blev ledsaget af forsvarsminister Sergei Shoigu, mens de besøgte tropperne, som han under et tv-transmitteret møde med regeringsembedsmænd kaldte "helte".

Twitter-brugeren Igor Sushko har imidlertid påpeget en meget vigtig detalje i de forskellige "besøg", som den russiske leder har aflagt.

Han har delt et opslag med fire forskellige billeder, der viser Putin optræde offentligt ved forskellige lejligheder.

På alle billederne er han afbilledet sammen med "medlemmer af offentligheden". Men disse såkaldte borgere, men ifølge Igor, ser det ud til at være de samme mennesker.

"#Rusland. Det ser rigtigt ud. Hvis du undrer dig over, hvordan Vladimir Putin kan risikere at være i nærvær af almindelige russere. Det er han aldrig," skriver han.

Den oprindelige observation menes at være foretaget af Adam Rang, en selvudnævnt "modpropaganda"-aktivist, der bor i Estland.

Han tweetede, at Putin mødtes med en såret soldat, som ved et "mærkeligt tilfælde" også var en fabriksarbejder, som han tidligere havde mødt.

"Nogle mennesker har deres tvivl. Det er ikke afgørende, men det ser ud til at være den samme person - og der er bestemt ikke noget nyt i denne taktik fra Putins side," skriver han i et opfølgende Tweet. 

"Der var endda en oprører i 2007 i Estland, der dukkede op som demonstrant i Donbas i Ukraine i 2014."

"Putins brug af "statister" til mediestunts er blevet bredt dokumenteret af russerne i mere end et årti," skriver Rang i sit Tweet.

"Det er sikkert ikke noget mærkeligt. Han arbejdede bare på en fabrik, som Putin besøgte, og så meldte han sig til afnazificeringsmissionen, og så besøgte Putin ham igen senere," skriver en.

"140 millioner mennesker, og de kunne ikke finde en anden skuespiller? Latterligt," skriver en anden.

Læs også

Danske reality-stjerne afvist i flere programmer: Vil ikke vaccineres mod corona

 

Dagens Gossip