Putins lejesoldater er anklaget for krigsforbrydelser

Foto: Shutterstock

Nye anklager mod soldater underlagt russisk kommando.

Tidligere på ugen blev den første russiske soldat dømt for krigsforbrydelser i Ukraine. Den 21-årige russer bliver formentlig ikke den sidste.

Ukrainske myndigheder har flere gange udtalt, at mange russiske soldater har begået krigsforbrydelser i Ukraine.

Læs også

Zelenskij melder ud: Opfyldes disse krav, vil jeg gerne mødes med Putin

Ifølge The Guardian, så er flere soldater fra den såkaldte Wagner-gruppe tirsdag blevet anklaget for at have være involveret i systematisk tortur og drab af civile.

Der har tidligere været rygter fremme om, at medlemmer af Wagner-gruppen skulle være til stede i Ukraine. Gruppen blev stiftet tilbage i 2014 med det formål at støtte de pro-russiske separatister i det østlige Ukraine.

Wagner-gruppen skulle eftersigende være finansieret af Yevgeny Prigozhin, en magtfuld forretningsmand, der er tæt knyttet til Vladimir Putin.

Wagner-gruppen har foruden de anklagede aktiviteter i Ukraine været aktive under borgerkrigen i Syrien. Gruppen består af lejesoldater fra udlandet, som angiveligt er ansat af den russiske stat til at udføre knap så stuerene opgaver.

Anklagerene i Ukraine er rettet mod tre personer, som angiveligt skulle være en del af Wagner-gruppen.

Sergey Vladimirovich Sazanov, 51, født i byen Rechitsa i Hviderusland, var en af ​​omkring 300 Wagner-lejesoldater, der deltog i en offensiv i februar 2018 i den syriske provins Deir ez-Zor.

En anden mand, Alexander Alexandrovich Stupnitsky, 32, født i Orsha i Hviderusland, blev identificeret som forbindelsesofficer for angrebsdelingen i Wagner-gruppens 1. rekognoscerings- og angrebskompagni.

Den tredje mand, der er identificeret som et Wagner-medlem, Sergey Sergeevich Sazonov, 33, blev født i Kaliningrad og er angiveligt kører på ​​Wagner-gruppens kommandokøretøj.

Læs også

Har brugt 450.000 på plastikoperationer: Nu viser hun, hvordan hun så ud før

 

 

Dagens Gossip