Putins store planer for 9. maj: Det vil han gøre

Foto: Shutterstock

Putin vil angiveligt sætte store sejl ind for at lykkedes i Ukraine.

Der har længe kørt teorier om, at Rusland ville stoppe krigen 9. maj. Der er nu 5 dage til. Men ifølge den amerikanske ambassadør for sikkerhedsorganisationen OSCE, Michael Carpenter, så bliver det ikke tilfældet.

Han har “meget troværdige efterretninger”, som siger, at Putin inden længe vil annektere de to udbryderrepublikker Donetsk og Luhansk i det østlige Ukraine. Det skriver TV 2.

Læs også

Melder ud: Denne dag stopper importen af russisk olie

Efterretningerne viser desuden, at Rusland har intentioner om at annektere og erklære den besatte by Kherson for en russisk folkerepublik.

Ifølge OSCE-ambassadøren vil Putin formentlig gøre annekteringen officiel i løbet af de kommende uger – og muligvis allerede på mandag, hvor det altså er den 9. maj.

9. maj er en særlig dag i Rusland, da dagen markerer Sovjetunionens sejr over Nazityskland under Anden Verdenskrig i 1945. I mandags kom det frem, at flere vestlige embedsmænd frygter, at Putin officielt vil erklære Ukraine krig 9. maj.

En formel krigserklæring vil under russisk lov give Putin mulighed for at mobilisere reservestyrker og udnævne værnepligtige, som embedsmænd siger, at Rusland har desperat brug for midt i en voksende mangel på mandskab som følge af de store tab, invasionen indtil videre har haft for russisk militær.

Af samme årsag tror Ben Wallace, Storbritanniens forsvarsminister, også at Putin er klar til officielt at kalde det en direkte krig og dermed droppe idéen om en “særlig operation”.

“Han har kridtet banen op og lagt grunden til at kunne sige "se, det her er nu en krig mod nazister, og det, jeg har brug for, er flere mennesker. Jeg har brug for mere russisk kanonføde", sagde han.

Læs også

Vil ikke være med mere: Rusland trækker sig

 

Dagens Gossip