Pynt i haven viste sig at være noget helt andet: Ægtepar kunne have mistet livet

Skrevet af Mathias Busekist

03/12/2023
Det er nok det, man kalder en farlig affære.

Mest læste i dag

Hvad sker der, når man finder ud af, at det missil i haven, som man troede var harmløst, faktisk kunne have taget livet fra dig?

Ja, det kan et ældre ægtepar nu besvare, efter stolt at have vist et missil frem i deres have. Et missil, de var overbevist om var uden ladning og derfor var harmløs.

I mange år indgik missilet som udsmykning i Sian og Jeffrey Edwards have, men det var lige indtil, at deres udstillingsbombe blev detoneret af et bomberydningshold.

Hvad værre er, at Sian har brugt missilet, der menes at stamme fra slutningen af 1800-tallet, til at baske sine håndklæder for at fjerne snavs.

Se, det er en risikabel affære.

Men alligevel mener de, at "det var som at miste en gammel ven", da missilet blev sprunget i luften.

Det spidsede nemlig til, da Sian og Jeffrey åbnede døren og blev mødt af synet af ikke kun ordensmagten, som måtte overbringe parret den "triste" nyhed om, at et bombehold ville rykke ud for at tage sig af missilet.

Siden da havde Edwards-parret svært ved at sove.

"Vi sov ikke en blund hele natten. Det slog os omkuld. Jeg sagde til bomberydderne 'vi forlader ikke huset, vi bliver her. Hvis den går op, går vi op med den'," udtaler han ifølge LadBIBLE.

Da forsvarsministeriet ankom den følgende morgen og fjernede missilet, der viste sig at veje hele 64 kilo, viste deres tests, at bomben faktisk var levende. Derefter blev den dækket med fem tons sand og detoneret i et nedlagt stenbrud i Walwyn's Castle.

"Det var en gammel ven. Jeg er så ked af, at den stakkels gamle tingest blev sprængt i stykker."