Rasende: Forfatter skriver bog om at reducere brugen af plastik – Alle bøgerne pakkes ind i… plastik

Foto: Martin Dorey Instagram

En bog omhandlende at bruge mindre plastik i hverdagen, er blevet pakket ind i plastik af distributøren. Det var bogens forfatter bestemt ikke tilfreds med.

En britisk forfatter er i disse dage rasende på en distributør, da en bog omhandlende at reducerer brugen af plastik, er blevet pakket ind i lige netop det. Bogen ”No more plastic” handler om, hvordan vi mennesker kan blive bedre til at undgå brugen af plastik i dagligdagen, og forfatteren sikrede sig endda med forlaget, at det ville blive en af de mest miljøvenlige udgivelser i løbet af året.

”Det ændrer på alt vores hårde arbejde, og det viser igen, at vi bare bruger plastik med øjnene lukket,” lyder det fra forfatteren Martin Dorey, der raser på sin Instagramprofil.

”Det er en stor rodebutik. Jeg arbejdede med forlaget om, at dette skulle være en af de mest miljøvenlige bøger i år, og nu dette?

”Jeg ved, at mine forlæggere arbejder hårdt på at stoppe dette i fremtiden, men så sker det bare længere ude i processen,” lyder det fra Martin Dorey, der slutteligt skriver følgende i sit opslag:

”Pointen med den her bog er, at vi ikke skal bruge mere plastik, og så er der en idiot, der pakker den ind i plastik uden at tænke sig om. Vi går i søvne og er glemsomme hvad angår plastik, og vi er simpelthen nødt til at ændre det helt fra bunden. Vi er nødt til at forstå, at dette bare ikke er godt nok,” 

Håber billedet vil få folk til at tænke sig om

Forlaget ”Penguin” der står bag udgivelsen af bogen, er også kede af hændelsen, men de håber trods alt, at billedet nu kan være med til at få folk til at tænke endnu mere over brugen af plastik i fremtiden.

”Vi arbejdede rigtig hårdt på at sikre os, at bogen var miljøvenlig i alle etaper af bogens proces. Dette foto understreger helt fantastisk, det overforbrug, der er af plastik i vores hverdag, og jeg håber, at det her billede vil få folk til at stoppe op og tænke over det, nu når vi går ind i den travle juleperiode med handler og indpakning,” lyder det fra talsmand hos forlaget Penguin.

Fakta omkring plastik

  • I USA benyttes der over 100 milliarder plastikposer hvert år. De kunne omkredse jorden 773 gange, hvor de blev bundet sammen.
  • Der købes en million plastik flasker hvert minut over hele verden. Mindre end halvdelen af disse flasker bliver genbrugt.
  • Der er mere mikroplastik i havet, end der er stjerner på mælkevejen.

 

Læs også

Nye studier: Lad være med at drikke kaffe på flyet

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip