Rejseekspert advarer: "Drik aldrig vand" på et fly, medmindre det er på flaske

19/05/2023 14:47

Henrik R

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Anton Radchenko mener, at du bør holde dig fra vand på et fly medmindre, der er tale om flaskevand.

Mest læste i dag

At komme ombord på et fly for at rejse til udlandet kan være stressende. Du skal sørge for at være checket ind online, dine tasker må ikke veje for meget, og du skal nå det hele inden gaten lukker.

Men når du først sidder på dit sæde - hvad enten det er en luksuriøs business class-plads eller en trang økonomiklasse - er det tid til at slappe af. Du er næsten ved din destination og klar til at nyde din destination.

Flypersonale og rejseekspert advarer dog om, at du ikke skal slække på opmærksomheden i flyet. Hvis du går mod hans tip, risikerer du nemlig, at du kan blive syg og få ødelagt hele din ferie.

Rejseeksperten og stifteren af Air Advisor, Anton Radchenko, siger, at der er én ting, han aldrig ville gøre, når han flyver. Han hævder, at hvis man bryder hans regel, kan det betyde, at man indtager en virus eller bakterie, der forårsager sygdom.

Han hævder, at det værste, man kan gøre inden man ankommer til sin destination, er at drikke vand fra hanen på et fly, og siger, at han altid undgår de drikke deres serveres, hvor der bruges vand fra hanen. Eksempelvis thé og kaffe.

"Vandforsyningssystemerne i fly renses sjældent. Så når du beder om et glas vand fra hanen, en varm chokolade eller en kop te, drikker du potentielt fra beskidte rør." lyder det fra rejseeksperten til det britiske medie Daily Star.

Han anbefaler, at du i stedet drikker vand fra en vandflaske, hvis det kan lade sig gøre.

"Vandet kan opbevares i lange perioder, hvilket uundgåeligt betyder, at vandkvaliteten er reduceret." fortæller han.

 "Flyselskaber er forpligtede til at overholde strenge regler om vandkvalitet og udføre vandtests regelmæssigt. Men alvorlig forurening kan alligevel finde sted." fortæller han.

Hvis man ikke ønsker at bruge penge på en dyr flaske vand, opfordrer han til, at man tager en tom vandflaske med hjemmefra, som man gerne må have med gennem security, hvis den ikke er fyldt med væske. Derefter kan man evt. fylde den op fra en vandhane.