Restaurantejer påstod at muggen kylling var kogt krabbekød: Nu er dommen faldet

Mathias Madsen

178 uger siden

|

09/01/2022
Udland
Waltham Forest Council
Waltham Forest Council
En britisk restaurant har fået en kæmpe bøde, efter at den har brudt adskillige fødevareregler.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

En restaurantejer fra det østlige London har i sidste måned været i retten for en sag om fødevaresikkerhed, som har været aktuel siden 2018. 

Dengang opdagede fødevaremyndigheder i Storbritannien, at restauranten langt fra levede op til de hygiejnisk krav, da de undersøgte køkkenet i forbindelse med et rutinebesøg.

I restauranten, som ligger i Leyton i det østlige London, opdagede myndighederne både en levende mus og adskillige kakerlakker, og restaurantens ejer, Gaby Kolajo, fik derfor en bøde og besked på, at restauranten skulle forblive lukket, indtil der var styr på skadedyrsproblemet. 

Få dage senere tog fødevaremyndighederne ham dog i at servere mad for at fødselsdagsarrangement i restauranten. Kolajo selv mente, at han ikke brød nogle regler, da fødselsdagsfesten foregik i den del af restauranten, som lå i nr. 419, mens nedlukningsordren ifølge ham kun gjaldt for nr. 417 - selvom det var én og samme restaurant. 

Det var dog ikke en forklaring, som myndigheder godtog, og festen blev derfor stoppet. Det var dog ikke Kolajos eneste brud på reglerne. Det skriver Ladbible

Køkkenet blev nemlig tjekket efter igen, og her fandt fødevaremyndighederne et køkken, som kunne få køkkener fra 'Kitchen Nightmares' til at se rene ud.

Der blev blandt andet fundet en beholder med muggent kylling, som kolajo insisterede på var i orden, da det ifølge ham faktisk var en traditionel nigerisk ret med krabbekød. 

Endnu engang blev hans forklaring dog ignoreret, og han endte med at skulle for retten. En retssag som, grundet coronakrisen, først er blevet afgjort i sidste måned, og som endte med at koste restaurantejeren cirka 110.000 kroner. 

Kolajo blev anklaget og dømt for fire forhold, herunder for at ignorere fødevaremyndighedernes påbud om at holde åbent, og for at have usikker mad, som ikke er egnet til menneskelig indtagelse i køkkenet.

 

Ads by MGDK