Restauratører slår alarm: Folk holder ikke afstand

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Restauratørerne slår alarm, efter at folk ikke kan finde ud af at holde afstand.

Det er i dag en glædens dag for mange danskere, og særligt mange restaurantejere, da de endelig kan få lov til at slå dørene op igen for spisende gæster.

Oppe nordpå hos vores naboer i Sverige, har de dog haft åbent for restauranter gennem en længere periode, men det har ikke været uden problemer.

Læs også

Dagen efter bryllup: Bruden modtager besked, der ødelægger ægteskabet

Faktisk har restaurantejere nu slået alarm, det melder det svenske medie Aftonbladet.

Tjenere skal agere coronabetjente

I Sverige lyder retningslinjerne blandt andet på, at gæster på restauranter ikke må opholde sig mere end fire personer ved hvert bord, og at der skal være en vis afstand mellem gæsterne.

I takt med at svenskerne er blevet vaccinerede, oplever restauratørerne dog, at de bliver mere og mere ligeglade med restriktioner.

Avisen skriver, at restaurantgæster ofte fortæller tjenerne, at de kender hinanden eller at de er vaccinerede, men det er altså ikke nok, når det er restriktioner, der skal overholdes.

Derfor ender personalet på restauranterne ofte med at skulle agere coronabetjente over for gæsterne. Samtidig oplever de også flere steder i Sverige, at foreninger og sportsklubber er begyndt at træne i større grupper og ligeledes begyndt at afholde turneringer, fordi flere og flere er vaccinerede. Den går dog ikke, lyder det fra kommunen.

“En almindelig misforståelse er, at den midlertidige lovgivning ikke skulle gælde vaccinerede mennesker udendørs,” lyder det kommunen i Kronoberg.

I en anden svensk by, Västerbotten opfordrer kommunen også indbyggerne til at holde ud. Således opfordrer de stadigvæk til, at man venter om at kramme børnebørnene, og at man handler alene.

Udenfor restauranterne opleves også lange køer. Her ønsker restauranterne, at kommunen griber ind, da køerne ofte er uden for deres område.

Læs også

Stigende corona-smittetal: Her rammer lokal nedlukning

 

 

Dagens Gossip