Richards skål brød pludselig i brand - nu undersøger IKEA sagen

Ane Sørensen

368 uger siden

|

21/06/2017
Udland
Foto: Polfoto/IKEA
Foto: Polfoto/IKEA
Svenske Richard Walter var noget overrasket, da det pludselig brændte i hans Ikea-skål.

Dagens topnyheder

Svenske Richard Walter fik lidt af en overraskelse, da han sad på sin veranda og nød solen.

Pludselig lagde han mærke til en besynderlig lugt af røg. Først troede Richard Walter, at hans naboer grillede. Men lugten var mere skarp. 

Det skriver svenske Aftonbladet.

Ved et tilfælde kiggede Richard Walter på en skål med vindruer, som han havde stående på bordet foran sig. Her så han til sin store overraskelse, at metalskålen havde antændt vindruernes stilke.

Da den blanke skål stod i den varme sol, fik dens form og reflekterende overflade tilsyneladende lyset til at samles i et punkt, der blev så varmt, at det satte ild til vindruerne.

Skålen var fra møbelgiganten Ikea og bærer navnet ‘Blanda Blank'. Den er lavet af rustfrit stål, men fås ifølge deres hjemmeside i forskellige materialer og størrelser. 

Foto: Ikea.com

- Det er skræmmende. Forestil dig, at du har noget, du stiller i et solrigt vindue, og så har du nogle gardiner i nærheden. Så kan du regne ud, hvad der kan ske, siger Richard Walter til Aftonbladet.

Ikea var ikke bekendt med denne risiko, men tager Richard Walters oplevelse seriøst og vil udføre deres egne undersøgelser i forbindelse med sagen:

- Vi tager de her oplysninger meget alvorligt og vil undersøge, hvad der kunne være sket, siger talsmand for Ikea Sverige Emil Eriksson til Aftonbladet.

Beskidt IKEA-pose efterladt foran nordjysk dyreinternet: Ansatte raser over indholdet