Ryanair aflyser ALLE afgange til populær vinterdestination indtil februar

Foto: Shutterstock

Efter ny udmelding fra Marokkos regering har Ryanair valgt at aflyse alle planlagte fly til netop Marokko indtil 1. februar 2022.

I forbindelse med omikron-variantens udbredelse i verden, og verdens landes forsøg på at nedbringe smitten, har den marokkanske regering valgt at forbyde oversøiske flyvninger til og fra Marokko indtil mandag d. 13. december, det skriver The Sun

Marokkos regering offentliggjorde d. 29. november, at der ville komme et forbud varende to uger mod oversøiske flyvninger - inklusiv flyvninger direkte fra Danmark.

Læs også

Bedstemor rejste 3500km med sit gratis buskort

Regeringen har udtalt, at de har oprettet forbuddet for at beskytte Marokko imod den stigende smitte af omikron-varianten i Europa og resten af Afrika. 

Selvom det ikke tyder på, at forbuddet vil vare længere end til d. 13. december, så har Ryanair valgt at aflyse alle deres fly til Marokko indtil d. 1. februar 2022.

Ryanairs kommercielle direktør Jason McGuinness har udtalt: "Vi beklager dybt denne afbrydelse, som vores passagerer oplever, på grund af de her aflyste fly indtil 1. februar 2020, hvilket skyldes manglende gennemsigtighed fra de marokkanske myndigheder i forhold til, hvad vi skal forvente efter d. 13. december."

Har man derfor bestilt juleferie til Marokko igennem Ryanair, så må man se sig om efter andre muligheder. 

Flyselskabet har givet de berørte passagerer besked og givet dem tilbuddet om enten at få pengene tilbage, få et tilgodebevis eller ombooke deres rejse. 

Det er ikke første gang, at Marokko indfører flyveforbud. I oktober måtte fly fra Storbritannien, Tyskland og Holland ikke lande i landet, på grund af den stigende coronasmitte flere steder i Europa. 

Udenrigsministeriets hjemmeside oplyses det, at den marokkanske regering har indstillet alle direkte passagerflyvninger samt færgeforbindelser til og fra Marokko. Dette gælder, indtil videre, til d. 13. december, og det er altså igen muligt at rejse dertil med andre flyselskaber end Ryanair fra d. 13. december. 

For mere info om indrejseregler henviser Udenrigsministeriet til ambassaden i Rabats hjemmeside.

Læs også

Trist nyhed til danskerne: Populært fradrag fjernes