Sædbank eksploderer: Brandmænd søger dækning

Det tog to timer at slukke branden på Yarram Herd Service i Australien. Foto: Country Fire Authority

Mandag aften sprang over hundrede tanke fyldt med tyresæd i luften i Australien. Det lokale brandvæsen har aldrig oplevet noget lignende.

I Gippsland, Australien i mandags skete der noget nært en katastrofe, da der gik ild i et insemineringsanlæg. 100 tanke fyldt med tyresæd blev antændt og kom under tryk og endte med at eksplodere. 

Bygningen stod i lys lue, da brandvæsenet ankom til Yarram Herd Services. Her blev brandmændene udsat for noget af en oplevelse, da de trængte ind i den brændende bygning, netop som tankene eksploderede og sendte tyresæd rundt i lokalet. 

"Brandmændene måtte være forsigtige og beskytte sig, da der også var gastanke på den nærliggende ejendom. De gjorde et strålende stykke arbejde," fortæller Chris Loeschenkohl fra Country Fire Authority i Gippsland til mediet ABC.

Aldrig oplevet noget lignende

Chris Loeschenkohl fortæller desuden, at han gennem sin karriere aldrig har oplevet sædtanke eksplodere. 

"Der var også tanke med brandbar væske i bygningen - hvilket sendte projektiler helt ud af bygningen," fortæller han om de betingelser, som brandmændene arbejdede under.

Nu er medarbejderne på på inseminineringsanlægget gået i gang med oprydningen efter den omfattende brand.

Kostbar vare ødelagt

For det lokale firma er det intet mindre end en katastrofe. Værdien af de 100 tanke, der blev ødelagt er estimeret til 500 - 1.000 $ stykket. I værste tilfælde vurderes det dermed, at der er ødelagt for 100.000 $ tyresæd. 

Læs også

Parkerede uden hensyn til andre: Hævnen var fantastisk

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip