Set for første gang i topsikret fængsel: Putins ærkerival i grusom tilstand

Foto: Shamil Zhumatov/Reuters/Ritzau Scanpix

Alexei Navalnyj ser skidt ud.

Det er ikke kun i udlandet at Vladimir Putin har fjender. Også internt i Rusland er mange utilfredse med Kreml. En af de helt store kritikere er Alexei Navalnyj, som lige nu sidder fængslet.

Han fik i marts i år 9 års fængsel for at være kendt skyldig i anklager om bedrageri og for at udvise foragt for retten. Tidligere i juni blev Nalanyj overflyttet til et nyt, og endnu mere topsikret fængsel.

Læs også

Ekstraregning på vej til 420.000 danskere

I dag skulle Navalnyj deltage i en høring i retten, hvorfor han medvirkede via video.

Her kunne man for første gang siden overflytningen til det nye fængsel se oppositionspolitikeren. Navalnyj beskrives af Nataliya Vasilyeva, der er korrespondent for The Telegraph, på Twitter som "tynd og mager".

Under en pause i retssalen havde Navalnyj kortvarigt mulighed for at tale med de tilhørende i retssalen. Her sagde han blandt andet, at alt i det nye fængsel var "super høj sikkerhed", men at maden var bedre end det tidligere sted.

Navalnyj sidder nu i et fængsel kaldet Kriminalkoloni nr. 6 i Melekhovo.

Tilbage i august 2020 blev den stærkt Putin-kritiske oppositionspolitiker forgiftet med nervegiften Novitjok på sit hotelværelse i Sibirien.

Han opholdte sig herefter i Tyskland i flere måneder for at blive helbredt for forgiftningen. Da han i januar valgte at rejse tilbage til Rusland igen, blev han anholdt i lufthavnen.

Under sin fængsling valgte Navalnyj i flere dage i protest ikke at spise mad. Det er han dog stoppet med, men tynd og mager, det er han bestemt stadig.

Læs også

EU-ændring fører til nyt forbud i Danmark: Træder i kraft fredag

 

 

Dagens Gossip