Simon ville blære sig i ny sportsvogn: Endte med at koste 33-årig mor livet

Foto: Politi

En mand med for høj promille i blodet, ville blære sig i sin nye sportsvogn. Det endte med at koste den 33-årige Amie livet.

En egoistisk bilist har dræbt en ung mor, efter at have sat sig bag rattet i sin nye sportsvogn med en for høj promille i blodet.

Læs også

Mand lå i koma i seks måneder: Da han vågnede, hørte han den forfærdelige nyhed

Den 44-årige Simon Allport kørte med høj fart ind i folkeskolelærer Amie Lintons bil, efter at have overhalet i et sving i Stokesley i North Yorkshire.

Ifølge Mirror har det nu kostet den 44-årige mand en fængselsstraf på i alt fem år og syv måneder.

Den 33-årige Amie Linton var på vej hjem, da hendes Nissan Qashqai blev ramt med en sådan fart og kraft, at den blev sendt gennem en hæk og videre ud på en mark.

Allport, der var leder i byggebranchen, skulle efter sigende have kørt i sin BMW M4 med 'aggressivt og med høj fart'. Inden han kørte ind i Amie den 14. juli 2020, havde han også være en tur i rabatten.

Den tiltalte, der kommer fra Ingleby Barwick, nægtede sig i retten skyldig i at have forårsaget Amie Lintons død på grund af farlig kørsel. Han erkendte sig dog skyldig i at have forvoldt hendes død på grund af skødesløs kørsel.

Ifølge anklager Soheil Khan havde Simon drukket to store øl med en ven på Master Cooper Pub på Acklam Road i Middlesbrough omkring klokken 16 på dagen, hvor den forfærdelige hændelse fandt sted.

Herefter tilbød han sin ven, at de kunne køre en tur i hans nye bil, hvorefter de kørte afsted mod Coulby Newham i hans BMW M4 Coupé, der har mere end 430 hestekræfter.

Foto: Politi

En bilist, der har vidnet i retten, beskrev, at han hørte en 'høj lyd', hvorefter han blev passeret af en BMW i høj fart. En anden bilist sagde, at BMW'en kom 'flyvende', og at hun så ham køre ud i rabatten.

Omkring kl. 17.30, hvor Simon var i færd med at overhale i et sving, og derfor befandt sig inde i Amie Lintons vejbane, kom hun kørende i modsatte retning, hvilket resulterede i, at hun blev tvunget af vejen.

To læger stoppede op for at hjælpe Amie, men der var ikke noget at gøre. Den 33-årige mor blev erklæret død, da hun ankom til hospitalet.

Man fandt ud af, at Simon havde en for høj promille i blodet. Han fortalte også en sygeplejerske på hospitalet, at han 'ikke ville sige det foran politiet', men han havde ikke sin sikkerhedssele på.

Amie Lintons far, Richard Linton, udtalte sig i retten på vegne af sin familie samt datterens kæreste, Andrew. Han sagde, at deres liv var 'ødelagt for evigt'.

Han fortalte om, hvordan en politibil var kommet kørende ned ad deres stille, blinde villavej, hvorefter en betjent havde fortalt dem, at Amie var død i en bilulykke 'mindre end en kilometer væk'.

"Det var den værste dag i vores liv. Amies venner måtte hente hendes ejendele på marken," sagde Richard.

"Dette har efterladt mit barnebarn uden nogen mor, og Andrew, hendes partner, har været nødt til at opfostre hende alene, mens han forsøger at drive sin egen virksomhed."

Den sørgende far fortsatte med at beskrive sin datter som en kvinde, der arbejdede hårdt for sin karriere som lærer, og som 'havde en passion for at hjælpe børn'.

"Jeg har mistet min støtte, min sten, min kærlighed og min livspartner. Min største frygt er nu, at min datters liv vil blive ødelagt af Amies død, som vores er blevet," sagde Amies kæreste, Andrew, i retten.

Forsvarer Eleanor Fry sagde, at en ekspert havde udtalt, at de to bilers hastigheder 'ikke var uens', og at der manglede beviser for, hvilken af de to biler, der kørte hurtigst. Ligeledes sagde hun, at hendes klient 'oprigtigt angre'.

Læs også

Dronning Elizabeth sætter foden ned: Udelukker Harry og Andrew

Dommer Paul Watson QC sagde, at det 'ikke var muligt' at fastslå, hvor hurtigt Simon Allport havde kørt, men at det var tydeligt, at han havde 'kørt aggressivt og med for høj fart'.

 

Dagens Gossip