'Simpel' fem minutters træningsrutine kunne være hemmeligheden bag et langt liv

09/10/2023 09:05

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange mennesker i denne verden ønsker virkelig at leve så længe som muligt, men ingen kan tilsyneladende blive enige om, hvad den bedste måde at gøre det på er.

Mest læste i dag

Lægerne fortæller os, at det at spise sundt og holde sig aktiv vil give os den bedste chance for en lang og lykkelig tid i denne verden, men der er andre tankegange.

I mellemtiden er der den fyr, der bruger en absolut formue på at prøve at gøre sig selv yngre, men det er muligt, at den rigtige måde at gøre det på er fem minutters motion hver dag.

Japan har en af ​​de højeste forventede levealder i verden, hvor landet er omkring fire år foran Storbritannien i den henseende, og hvis du spørger nogen, om de gerne vil leve yderligere fire år, vil de sandsynligvis sige ja. Det skriver LADbible.

Dette er ofte sat ned til en sund kost og en aktiv livsstil selv i høj alder, og en populær træningsrutine kendt som 'Radio Taiso' hjælper med at holde folk aktive.

Hver morgen kl. 6.30 i Japan udsendes en træningsrutine på offentlig radio, hvor folk over hele landet deltager i blot et par minutter for at starte dagen med noget aktivitet.

Øvelserne er calisthenics, som ikke kræver andet end kroppens egen vægt at udføre, og i dette tilfælde er en række stræk og bevægelser, som folk i alle aldre kan prøve.

Den oprindelige ide kom faktisk fra USA og deres radioaktivister, som startede i 1920'erne og hurtigt vandt popularitet i Japan.

Udsendelserne blev forbudt i 1945 efter Japans nederlag i Anden Verdenskrig, men efter at træningsrutinen blev ændret vendte de tilbage i 1951 og er blevet spillet lige siden.