Skole møder stor kritik: Elever adskilte drikkestationer efter race

Foto: Twitter

Eleverne er blevet straffet, efter at de over vandfontænerne opsatte skilte, hvor der stod "kun sorte" og "kun hvide".

Sedlerne blev sat op over to vandfontæner på gymnasiet i Cincinnati-området, hvilket med det samme førte til sammenligninger med de racistiske Jim Crow-love fra tiden før borgerrettighedsloven i USA.

Læs også

Regeringen præsenterer ny aftale: Nu indføres en ekstra skat

Billedet gik viralt på nettet til stor afsky for alle fornuftige iagttagere, hvilket førte til klager fra forældre og en undersøgelse fra myndighederne.

En mor til en elev på skolen har blandt andet været ude at kalde handlingen en "hadforbrydelse".

I en meddelelse til skolens forældre fremgår det, at de sedler, der blev hængt op over drikkestationerne, var usmagelige og sårende, og de elever, der var ansvarlige for dem, er nu blevet udsat for disciplinære foranstaltninger.

Foto: Google Street View

"Vi er opmærksomme på en upassende og racistisk besked, der blev vist over Colerain High Schools (CHS) vandfontæner ved slutningen af skoledagen. Vi er i øjeblikket ved at undersøge sagen og snakker om passende foranstaltninger," skriver Northwest Local School District i en pressemeddelelse og tilføjer: 

"Efter at have modtaget meddelelsen begyndte distrikts- og skoletjenestemænd straks at undersøge sagen. Skolens embedsmænd underrettede også CHS's forældre via brev samme dag og fordømte den viste opførsel."

Ifølge skolen blev sedlerne hængt op i 30 sekunder, før de blev fjernet af eleverne. 

"De studerende, der var involveret i hændelsen, satte sedlerne op, tog billeder og fjernede sedlerne, inden de lagde billederne ud på nettet."

Foto: @BiggBoi5033/Twitter

Skolen meddeler slutteligt, at de ansvarlige elever vil blive pålagt betydelige disciplinære indgreb.

"Vi vil gerne gøre det klart for vores personale, elever, familier og samfund, at vi ikke tolererer racemæssig intolerance, diskrimination, racisme eller had af nogen art," skriver skolen og runder af: 

"Denne adfærd tolereres på ingen måde. De viste handlinger afspejler ikke de værdier og den kultur, som vi har arbejdet så hårdt på at opdyrke i vores skoler."

"NWLSD er forpligtet til at skabe en kultur med rummelighed, respekt, venlighed og medfølelse for alle."

Læs også

Putin fik det modsatte af hvad han havde ønsket

 

Dagens Gossip