Spanien vil betale voksne 1.850 kroner om måneden for at flytte hjemmefra

Foto: Shutterstock

Spanske voksne, der endnu ikke er fløjet fra reden, kan se frem til økonomisk assistance fra den spanske statskasse

I Spanien overvejer man nemlig at tilbyde et kontant incitament, for at få unge til at flyve fra reden og få deres egen bolig.

Læs også

McDonald's-ansat med chokerende afsløring: Pas på med dette i drive-in

I forbindelse med regeringen budgetforslag for 2022, der blev offentliggjort tirsdag denne uge, fremsatte præsident Pedro Sánchez et forslag, der skulle give voksne incitament til at flytte ud af deres forældres huse. 

Hvis det nye forslag godkendes af parlamentet, vil det medføre, at alle personer i alderen fra 18 til 35 år, der tjener mindre end 175.000 kroner om året, får et tilskud på 1.600 kroner om måneden, skriver CNBC

Forslaget fremsættes på et tidspunkt, hvor Spanien oplever en stor arbejdsløshed blandt landets unge, et negativt påvirket lejemarked samt stigende husleje, skriver mediet Quartz.

Landets arbejdsmarked er blevet hårdt ramt af den igangværende coronapandemi, hvor især unge mennesker er blevet ramt. Arbejdsløsheden blandt landets unge lyder på 38% ifølge Quartz.

Det er et tal, der er betydeligt højere end både den gennemsnitlige arbejdsløshed i landet, og som ligeledes er det højeste i EU.

Foto: Shutterstock

Med henvisning til Eurostat skriver Quartz ydermere, at spanske voksne har en tendens til at blive boende hos deres forældre indtil de er 30 år. Det er fire år længere, end gennemsnittet i EU.

Kombinationen af et lavt udbud af lejeboliger og en stor efterspørgsel medfører ligeledes, at det er svært for unge at flytte hjemmefra. Flere steder i Spanien er huslejen nemlig blevet uoverkommeligt dyr som følge af dette.

Formålet med det månedlige tilskud er at hjælpe unge mennesker med at få 'adgang til anstændige lejeboliger', fortalte præsident Pedro Sánchez, da forslaget blev fremsat.

"Vi taler om et retfærdigt økonomisk opsving, og det betyder at lette adgangen til boliger - især for dem, der er mest sårbare over for usikkerhed, såsom vores unge," sagde han yderligere ved et FN-arrangement ifølge CNBC.

Læs også

Brutal besked i forruden af kvindes bil går viralt

I USA oplever de ligeledes en stigning i antallet af unge, der bor hos deres forældre, da mange har været nødt til at flytte hjem igen på grund af pandemien. Ifølge en analyse fra April Pew Research Center er mange af de unge ikke flyttet ud igen.

 

Dagens Gossip