Specialstyrke, hunde og helikopter ledte: 19-årig indsat overmandede fængselsvagt og flygtede

Foto: Shutterstock

En stor politiaktion blev sat i gang, da en kun 19-årig fange i går overmandede en 60-årig fængselsvagt og flygtede.

Lørdag udfoldede dramatiske hændelser sig, da en fangeflugt blandt andet satte en politihelikopter i luften. 

Det skriver Tag24.

Læs også

Mars undskylder: "Vi tager det meget alvorligt og undskylder dybt"

En 19-årig indsat i det åbne fængsel i Maßhalderbuch i Hohenstein i det sydlige Tyskland sydøst for Stuttgart lykkedes lørdag med at overmande en 60-årig fængselsvagt og flygte. 

Fængselsvagten slap heldigvis uden alvorlige skader, men flugten satte en stor politiaktion, som både omfattede en politihelikopter, specialbetjente og hundepatruljer, i værk. 

Den store indsats gav dog også pote, da den undslupne fange kort tid efter overfaldet blev fundet i et nærliggende skovområde. 

Herfra blev vedkommende fragtet til et lukket fængsel. 

Fængslet i Maßhalderbuch er nemlig et såkaldt åbent fængsel, hvilket betyder, at der hverken er høje mure eller pigtrådshegn rundt om fængslet. 

Derudover får fangerne lov til at arbejde på marker rundt om fængslet, ligesom de kan spille blandt andet bordtennis og volleyball. 

Fangerne er godt nok under opsyn af fængselsvagter, men den 19-årige lykkedes altså med at overmande én af disse og stikke af, og vedkommende kan derfor se frem til at afsone resten af sin straf i et mere traditionelt lukket fængsel, hvor murer, vagter og pigtråd sørger for, at flugten ikke gentager sig.

Læs også

Ekspert: Kirkegårde skal i fremtiden bruges som parker og danne ramme om sjov, hygge og leg

 

 

 

 

Dagens Gossip