Stor virksomhed deler bemærkelsesværdigt billede: Hvis du er uenig, er det bare ærgerligt

Foto: Shutterstock

Én af Storbritanniens største banker har skabt stor debat på Twitter, efter de delte et billede af et navneskilt.

Tirsdag d. 28. juni delte den britiske bank, Halifax, et billede på Twitter, som siden har fået en del mere opmærksomhed, end de formentlig havde regnet med.

Halifax Bank / Foto: Shutterstock

Billedet er nemlig af noget så uskyldigt som et navneskilt, men alligevel har opslaget fået næsten 600 'retweets', og det har fået kunder i massevis til at true med at lukke deres bankkonto.

Læs også

Transkønnet svømmer slår rekorder som kvinde: Plejede at svømme mod mænd

På navneskiltet på billedet kan man læse navnet 'Gemme', og nedenunder står der: "(she/her/hers [red. hun/hende/hendes])," hvilket er det, der har sat en del af bankens kunders pis i kog.

Foto: Twitter / @Halifax

Til opslaget, som altså afslører, at banken fremover vil skrive både medarbejdernes navn og stedord på deres navneskilte, står der: "Stedord betyder noget."

Udmeldingen kommer i en tid, hvor flere og flere identificerer sig selv som intetkønnede og derfor ønsker at bruge stedordene de/dem/deres fremfor han/ham/hans eller hun/hende/hendes. 

Det har fået banken til at indføre den ekstra information på sine medarbejderes navneskilte, men det er en stor gruppe af bankens kunder altså utilfredse med. 

"Vil i venligst bare fokusere på at være en bank [...]?" har én således skrevet i kommentarfeltet, ligesom en anden blot har skrevet: "Jeg forstår det ikke."

En tredje har delt en GIF med teksten: "oh, fuck off!" mens en fjerde har opfordret folk til at skifte bank. 

Flere andre har ligeledes truet med at lukke deres konto hos Halifax, men det er tilsyneladende ikke noget, som skræmmer banken. 

Få timer efter det oprindelige opslag delte de således et opslag med teksten: "Vi stræber efter inklusion, ligestilling og helt simpelt at gøre, hvad der er rigtigt. Hvis du er uenig med vores værdier, er du velkommen til at lukke din konto [...]."

Enkelte har bakket banken op om det nye tiltag, men de fleste i kommentarfeltet er dog utilfredse med den nye tilføjelse til navneskiltet. 

Til opslaget har en for eksempel skrevet: "Tak for info. Jeg vil sørge for, at vi ikke bliver en del af jeres bank. Jeg kan huske, da Halifax var en god bank," ligesom en anden har forklaret, at hun vil skrive til Halifax og "lukke sin [...] forretningskonto" og "fjerne sin indbo[...]forsikring fra Halifax."

Læs også

Politiker med kontroversiel udmelding: Transkønnede børn er "lemlæstede og steriliserede"

 

 

 

Dagens Gossip