Striden fortsætter: Storbritannien vil ændre aftale med EU

Foto: Shutterstock

Storbritannien er presset fra flere sider.

Storbritannien meldte sig efter en folkeafstemning i juni 2016 ud af EU. Det var folkets vilje, men en så kompleks beslutning er lig med en lang behandlingsproces, hvor man desuden skal blive enige om rigtig mange ting. Derfor var der udsigt til en lang skilsmisse, og det har man bestemt også fået.

Storbritannien udtrådte officielt den 1. februar 2020. Men selvom Storbritannien ikke længere er en del af EU mere, så volder exitet stadig problemer.

Læs også

Peter Schmeichel danner nyt rock-band: Turnerer i Danmark til efteråret

Det gælder ikke mindst i Nordirland, hvor særligt den britisk-sindede del af befolkningen føler, at den såkaldte Nordirland-protokol er uacceptabel.

Det pro-britiske parti DUP truer nu med at blokere for en ny nordirsk regering, hvis regeringen i London ikke ændrer Nordirland-protokollen, der er aftalt med EU. Det skriver DR.

Og nu reagerer den britiske regering. For kort tid siden annoncerede den britiske udenrigsminister, Liz Truss, at regeringen inden for de kommende uger vil annoncere lovgivning, der skal ændre protokollen.

EU-landene har tidligere sagt, at de ikke ønsker at ændre Nordirland-protokollen, som nu er en international lov.

Derfor peger iagttagere på, at en britisk reaktion risikerer at føre til en handelsstrid med EU. 

En sådan handelsstrid vil ikke kun påvirke Storbritannien, men også EU-medlemslandene, da de aftaler, som man indtil videre har lavet med Storbritannien måske kan blive sat ud af kurs. 

Læs også

Coca Cola laver vigtig ændring

 

Dagens Gossip