Annas 5-årige datter standset af ansat i svømmehal: Bad hende om at dække sig til

Henrik R

3 uger siden

|

16/06/2024
Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Anna var dybt chokeret over den melding, som livredderen kom med.

Dagens topnyheder

Svømmehallen Djupadalsbadet ligger blot et stenkast fra Anna am Zoll's hjem i Kumla i det centrale Sverige, og derfor besøger den 41-årige mor ofte svømmehallen sammen med tre børn.

En søndag blev Anna am Zoll dog udsat for en hændelse, der rystede hende. Det skriver Expressen.se.

Da Anna og hendes fem år gamle datter, Iris , var på vej mod svømmehalens toiletter, blev de pludselig stoppet af en livredder, der pegede på Iris.

"Livredderen ville vide, hvorfor hun ikke havde en bikinitop på. Jeg troede, det var en joke og spurgte, om det lignede, at hun havde brug for en bikinitop, hvortil han bare svarede noget i stil med 'Det er sådan, det skal være. Det ser bedre ud'," forklarer Anna am Zoll, der efterfølgende var rystet.

Da hun kom hjem, kunne Anna am Zoll ikke lægge hændelsen bag sig. Hun ringede derfor til enhedschefen i Kumla Kommunes Fritidsafdeling og forklarede, hvad der var sket.

Stigende seksualisering af børn

"Jeg tænker, at det handler om der ry, man har som livredder. Du skal være i stand til at skelne mellem en lille pige på fem år og en udviklet voksen," mener Anna am Zoll, der føler, at hun mødte forståelse i samtalen med kontorchefen, der lovede at tage sagen videre.

I følge Anna am Zoll handler det ikke om at udstille en enkeltperson, men at fremhæve den stigende seksualisering af børn, som hun ser som et stort problem.

"Jeg tror, det er et socialt problem, og derfor bør det belyses ekstra meget. Man må påtage sig et ansvar som forældre, og påpege, når sådan noget forekommer. Jeg så Iris' reaktion - hun var helt forvirret og forstod ingenting," fortæller den bekymrede mor.

Hos Kumla Kommunes Fritidsafdeling har enhedschef, Håkan Hultberg ikke hørt om lignende tilfælde, men han forstår Annas frustration.

"Jeg tror, at nogen måske kan have misforstået eller fejlfortolket reglerne, som vi ellers gennemgik inden sommeren," forklarer han.

Håkan Hultberg ved endnu ikke, hvad livredderen præcist har sagt til Anna am Zoll og hendes datter, men han har været i kontakt med det personale, der arbejder i Svømmehallen Djupadalsbadet

"Jeg har tydeliggjort reglerne. Når det kommer til små børn, er det op til forældrene at tage hånd om dem. Det er i virkeligheden ikke nogen stor sag. Vi ønsker bare, at alle skal trives og have det godt her," siger han og understreger, at svømmehallens politik omkring badetøj, og muligvis også andre regler, nu skal præciseres.

Må en 5-årig være nøgen i svømmehallen?