Teenager havde nær mistet livet: Samlede søskal op fra stranden

Skrevet af Mathias Busekist

07/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 18-årig dreng er heldig at være i live.

Mest læste i dag

Mange mennesker holder af at samle skaller fra diverse strande, de har besøgt under en ferie. De skal nemlig vise sig at få stor affektionsværdi senere hen i livet, når man kan sidde og tænke tilbage på alle de dejlige stunder med familien.

Desværre kan selv skaller vise sig at huse usete farer, skriver UniLAD.

Typisk er det slimet tang eller efterladt affald, man skal holde øje med, men den australske teenager Jacob Eggington, der var i færd med at finkæmmede kysten for skaller ved Shoalwater i Perth, faldt i stedet over noget helt, helt andet.

Efter at have samlet skallen op og omfavnet den med sin hånd, kom en blåringet blæksprutte til syne. Et meget lille væsen, der, når det føler sig truet, producerer det giftige stof tetrodotoxin, som forhindrer muskler i at kunne trække sig sammen, hvilket kan få dødelige konsekvenser.

Eggington alarmerede hurtigt sin familie om væsenet, som med ét var bange for, at den havde haft fat i ham.

"Så snart han så blæksprutten, råbte han virkelig højt. Jeg tog fat i babyen," udtaler hans bror, Joshua, til 7 News Perth:

Hvis Eggington ikke havde opdaget blæksprutten, da han gjorde, kunne hans intetanende lille niece være endt med at holde den.

"Det er en af de mere traumatiske tanker om, hvad der kunne være sket," siger Joshua.

Dog blev tanken erstattet med en frygtindgydende realitet: Eggington var blevet bidt.

Uden behandling kan giften taget livet af et fuldvoksent menneske efter så lidt som 30 minutter.

Teenageren måtte derfor hastet til det nærliggende Rockingham General Hospital, hvor han blev behandlet i mere end seks timer.

Havde Eggington ikke været så hurtig til at indse, hvilken art der var tale om, kunne det have fået fatale konsekvenser.

Havbiolog Jennifer Verduin har advaret om, at den blåringede blæksprutte er meget almindelig på Perths strande. De er faktisk så almindelige, at hun aldrig selv går i vandet uden et par sko.