Teenager lider af invaliderende "selvmordssygdom": Føles som om, at kroppen bliver kogt indefra

Foto: GoFundMe/Jack Puttock

En teenager, der lider af en "invaliderende" sygdom, som får det til at føles som om hans lemmer bliver kogt i kogende vand, har startet en GoFundMe-indsamlig for at samle penge ind til "livsændrende behandling".

18-årige Jack Puttock lider af Complex Regional Pain Syndrome, som også er kendt som "selvmordssygdom", da det medfører øget risiko for selvmord blandt de ramte som følge af uudholdelige smerter.

Læs også

Stor afsløring: Lukas Forchhammer er blevet hemmeligt gift

Dette blev offentliggjort i Korean Journal of Pain sidste år efter en undersøgelse af lidelsen, hvori det blev sagt, at mange patienter "har været kendt for at være i risiko for selvmord på grund af alvorlige smerter og deres ledsagende tilstande". 

Sygdommen anses for at være den mest smertefulde kroniske smertetilstand og rammer omkring 42 ud af 50 på McGill Pain Scale - værre end en fødsel eller amputation af en finger eller tå - ifølge velgørenhedsorganisationen Burning Nights

Foto: GoFundMe/Jack Puttock

Puttock har levet med CRPS i de sidste to og et halvt år.

"Dette forårsagede inden for meget kort tid smerte som ingen anden, der føltes, at jeg var i brand - det var invaliderende, skræmmende og frustrerende. Det blev afvist i seks måneder, og jeg fik at vide af en læge, at 'det hele var i mit hoved', og at 'jeg bare skulle komme videre med livet'," forklarer han i et opslag på sin fundraiser-side

Puttocks tilstand forårsagede, at han fik anfald, tab af bevidsthed, alvorlig hovedpine, GI Tract Dysfunction og tab af funktion i sin højre arm. 

Han sagde imidlertid, at den "mentale og følelsesmæssige" indvirkning, som hans sygdom forårsager, er en uendelig "cyklus af nød", som føjer sig til hans træthed og smerte.

Foto: GoFundMe/Jack Puttock

Puttock, der er fra Arlesey, Bedfordshire, har prøvet en række behandlinger, men ingen har haft en "positiv effekt på lang sigt". 

"Jeg brugte måneder på opioidmedicin, som gjorde mig syg og træt, og som i sidste ende ikke rigtig gjorde noget ved smerten", sagde han. 

"Smerterne er så slemme i øjeblikket, at jeg er nødt til at få beroligende midler for at hjælpe mig med at sove, hvilket stadig kun giver mig mulighed for at opnå mellem 2-3 timers søvn om natten.

"Før dette fik jeg en time, hvis jeg var heldig, hvilket gjorde og stadig gør hverdagen til en kamp, fordi jeg konstant er træt, uanset hvor udhvilet jeg er." 

Foto: GoFundMe/Jack Puttock

Da mange behandlinger ikke er tilgængelige via NHS, håber Puttock nu at kunne indsamle 50.000 pund til det, der er kendt som "vagusnervestimulering" i USA, og han har booket sig selv ind på Spero Clinic i Fayetteville, Arkansas, i 2023. 

Han sagde: "Desværre er prisen for behandlingen ekstremt dyr på grund af intensiteten af den, og hvor specialiseret den er. Private sundhedsforsikringer dækker ikke behandlingen, så min sidste udvej er at samle penge ind." 

Ifølge Bedfordshire Live koster behandlingen 37.000 pund, og der skal yderligere 13.000 pund til fly, indkvartering og visum.

Indtil videre har han indsamlet mere end 3.000 pund.

"Denne behandling har potentialet til at ændre mit liv. Jeg ved, at det er et stort beløb, men uanset hvor lille beløbet er, hjælper det mig med at nå mit slutmål om at leve et smertefrit liv," fortæller han til ovennævnte medie.

Puttock har for nylig afsluttet sit første semester på Anglia Ruskin University, hvor han studerer international business management, og han har også startet et webbureau, der bygger hjemmesider sammen med en ven, da et traditionelt ni-til-fem-job ikke er egnet til hans helbred.

Læs også

Væltede træer og gavle der falder ned: Malik hærger Danmark

 

Dagens Gossip