Teenagere slår sig selv i ansigtet med hammer i bizar trend på sociale medier: Derfor gør de det

04/10/2023 17:03

Nicolai Busekist

Udland
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En bizar trend har overtaget de sociale medier, hvor unge deler videoer af, at de slår sig selv i ansigtet med en hammer.

Mest læste i dag

En chokerende ny trend har opnået stor popularitet og opmærksomhed på de sociale medier, hvilket har fået endnu flere til at hoppe med på vognen.

Den nye trend har medført, at utallige teenagere har delt videoer på de sociale medier, hvor de slår sig selv i ansigtet med en hammer. Det er særligt på TikTok, at den nye trend har taget fart.

Det er naturligvis noget, der har forundret mange, mens det hos andre har resulteret i decideret forargelse. Det er blandt andet tilfældet for en plastikkirurg, som nu har advaret om de åbenlyse farer ved dette.

I de seneste måneder er den virale trend kun blevet større og større. Det har betydet, at det ikke længere kun er hammere, der bliver brugt, men også vægte, massageapparater eller andre stumpe genstande.

Det mest chokerende er, at de faktisk slår hårdt nok til at kunne brække deres knogler, skriver det britiske medie Daily Star.

Årsagen til, at de gør dette er, at de har en teori om, at deres knogler vil heles i en mere ønskværdig justering. De håber derfor på, at de nærmest kan omforme deres ansigtsstruktur, så den bliver 'mere attraktiv'. Faktum er dog, at der ingen beviser er for, at det kan lade sig gøre.

Tværtimod er der stor risiko for, at det kan gå den anden vej, da det kan gå helt galt. De mange forfærdelige videoer har fået Dr. Prem Tripathi, der er plastikkirurg i San Francisco, til at lave og dele en video, hvori han opfordrer de unge mennesker til at stoppe.

"Jeg troede ærlig talt aldrig, at jeg skulle sige det her, men vær sød ikke at brække knoglerne i dit ansigt med vilje," siger han i en TikTok-video, der har fået mere end en million visninger.

Han fortæller, at hvis du 'brækker de knogler, og de så skal hele af sig selv', kan du ende med et værre brud, hvor din knogle heler i en unormal stilling. Disse brud kan føre til forskellige former for sundhedsmæssige komplikationer, fordi 'knoglerne ikke heles ordentligt'.

På trods af den store fare forbundet med at lave videoerne, så har videoer med sætningen 'bone smashing tutorial' fået mere end 364 millioner visninger på TikTok, oplyser Daily Star.

I kommentarsporet under Dr. Prem Tripathis video, har flere kommenteret, at de frygter for denne trends obskure popularitet. Derfor har de også rost ham for at fremhæve farerne forbundet med det.

"Tak. Forhåbentlig kan flere læger udtale sig om dette, fordi denne trend er ved at løbe løbsk," har en person skrevet.

"Vi er færdig," skrev en anden med henvisning til, at unge mennesker kaster sig ud i sådanne trends på sociale medier.

"Neeeeej. Hvorfor?" lød det fra en tredje person, der tilsyneladende var meget forundret over, hvorfor det er blevet så populært.