Ti patienter omkommet i brand på hospital

Foto: Shutterstock

En hospitalsbrand har krævet ti ofre. Yderligere syv personer behandles for forbrændinger.

Ti patienter er omkommet i en brand på en intensivafdeling for patienter, der er smittet med coronavirus. Branden udbrød på et hospital i Rumænien lørdag.

Læs også

Stort coronaudbrud på dansk hospital

Desværre er det ikke kun de ti patienter, der er omkommet, der er berørt af den store hospitalsbrand. Der er nemlig også yderligere syv personer, der efter branden bliver behandlet for alvorlige forbrændinger. 

Blandt de syv personer, som i øjeblikket bliver behandlet for alvorlige forbrændinger, er den læge, som er leder af den afdeling, der blev ramt af branden. 

Det har de rumænske myndigheder meldt ud. 

Der er tale om et hospital, der ligger i byen Piatra Neamt, som er at finde omtrent 350 kilometer fra hovedstaden, Bukarest. 

Mere specifikt er det på intensivafdelingen, hvor branden er brudt ud. Branden startede med at bryde ud på to værelser på føromtalte afdeling, hvorefter den har spredt sig gennem resten af afdelingen. 

Samlet set var der 16 patienter indlagt på afdelingen, som alle fik ekstra ilt. 

Det er endnu ikke blevet gjort klart, hvordan branden er opstået. Indtil videre er der dog en teori, at den kan være forårsaget af en kortslutning. 

Det er dog forventeligt, at den offentlige anklager vil indlede en efterforskning, med henblik på at finde ud af, hvordan branden er opstået i de to værelser.

Læs også

Teenager dræbte hele sin familie: Hans motiv er afskyeligt

Nelu Tataru, der er sundhedsminister i Rumænien, var lørdag aften på vej til stedet. 

 

Dagens Gossip