Tidligere X Factor-dommer i kræft-forskrækkelse

Skrevet af Emil Martesen

9 uger siden

|

16/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den tidligere X Factor-dommer åbner op om sin kræft-forskrækkelse.

Dagens topnyheder

X Factor har efterhånden fået en høj stjerne hos mange danskere.

Men det er bestemt ikke kun i Danmark, at det populære program har foldet sig ud.

En lang række briter har nemlig fuldt med gennem en lang årrække i den britiske udgave af X Factor.

Og her har det været svært at komme udenom den velkendte musikmanager og tv-personlighed Louis Walsh, der har haft en imponerende karriere som dommer i den britiske udgave af 'X Factor'.

Men alting er ikke altid som på TV, og det kan den tidligere X Factor-dommer i den grad skrive under på.

Den 71-årige irer har kæmpet en stille kamp mod en sjælden form for blodkræft kendt som Waldenstrøms makroglobulinæmi. En udfordring han først afslørede i et følelsesladet øjeblik på skærmen under sin deltagelse i 'Celebrity Big Brother' i Storbritannien.

Det skriver The Mirror.

Den åbenhjertige bekendelse kom som en overraskelse for mange, idet Louis Walsh detaljeret beskrev sin diagnose og behandlingsforløb, der har efterladt ham både fysisk og mentalt udmattet, men fast besluttet på at overvinde sygdommen, som han nu er blevet kureret for.

Louis Walsh's fortælling giver et sjældent indblik i den personlige kamp:

"Jeg var syg, og jeg tror ikke, at nogen vidste, at jeg var syg. Jeg havde kræft – en mild version, men sjælden, i mit blod. Jeg vidste ikke engang, at jeg havde det, før jeg tog på hospitalet. De tjekkede mig, og så fandt de det".

Ud over den fysiske kamp med sygdommen, rørte Walsh ved et dybt menneskeligt aspekt – frygten og chokket ved blot at høre ordet "kræft". Han beskriver, hvordan sygdommen har påvirket ham mentalt, og hvordan selv synet af et hospital kan vække ubehag.

Men til trods for de udfordringer, Walsh har stået overfor, fremhæver hans venner hans fortsatte kamp for at vende stærkt tilbage til livet:

"Louis er i remission i øjeblikket, men du kan se, hvor skrøbelig han er, og at han har tabt sig meget. Det er også grunden til at han sover så meget, for det har tæret på ham, lyder det fra nogle af hans venner, som The Mirror har talt med.