Tog kondom af under samleje: Nu er han dømt for voldtægt

Foto: Shutterstock

En mand er blevet dømt for voldtægt, efter at have taget sit kondom af under et samleje, uden at have fået samtykke fra kvinden.

En mand fra Wellington i New Zealand er blevet dømt for voldtægt, efter at have fjernet sit kondom under et samleje med en kvinde, som ikke havde givet samtykke til, at det måtte fjernes.

Læs også

Luksusfælden i aften: 25-årige Jasmin optager nyt lån hver uge og nægter genbrug

Hayley Ryan fra politiet i Wellington har fortalt mediet NZ Herald, at det er den første sag af sin slags i hele New Zealand. 

Det at fjernet sit kondom under et samleje, uden at have fået samtykke til dette, kaldes for 'stealthing'. Det er dét, manden er blevet dømt for, da kvinden han var sammen med, kun havde givet samtykke til sex med beskyttelse. 

Dr. Samantha Keene fra Victoria University of Wellington, sagde at en dom for, at en mand har fjernet et kondom under sex uden samtykke anerkender, at samtykke til sex med en person, der bærer kondom på det tidspunkt, samlet indledes, ikke er ensbetydende med, at samtykket forbliver, hvis kondomet fjernes. 

"At fjerne et kondom under sex udsætter de involverede i denne aktivitet for sundhedsrisici som seksuelt overførte infektioner, HIV samt, ved samleje mellem heteroseksuelle, utilsigtede graviditeter," sagde hun. 

Hun sagde også, at folk måske ikke er opmærksomme på, at fjernelsen af et kondom under samleje bliver betragtet som en form for seksuel forulempelse. 

"En dom for 'stealthing' anerkender alvoren af denne adfærd for ofre, så det kan måske få andre til at stå frem og anmelde deres oplevelser," sagde hun. 

Manden skal møde op i rette senere i denne måned, hvor han vil modtage sin straf. 

Tidligere i år skrev NZ Herald, at antallet af seksuelle overgreb i Wellington er steget med næsten 50 procent i løbet af de sidste fem år.

Læs også

Model blev hjerneskadet af kringle: Nu modtager hun 180 millioner i erstatning

Anmeldelser af seksuelle overgreb og relaterede lovovertrædelser er gået fra 157 i 2015 til 230 i 2020. Det er en stigning på i alt 46 procent. 

 

Dagens Gossip