Tosset: Mor sagsøger drengekor - Hendes datter blev ikke optaget

Foto: Shutterstock.com

En ni-årige pige er blevet afvist at blive optaget i et traditionsrigt drengekor, der siden etableringen i 1465, aldrig har haft en pige med. Nu har pigens mor sagsøgt koret.

Drengekoret Staats- und Domchor Berlin kan forvente en retssag over hovedet, da en mor er så utilfreds med, at hendes datter ikke kan blive optaget i koret.

Det ligger lidt i navnet ‘drengekor’, at det er et kor bestående af drenge. Derfor har det ikke været muligt for piger at være en del af det mere end hundrede år gamle traditionsrige drengekor i Berlin.

Det er det fortsat ikke, og det er en mor angiveligt så utilfreds med, at hun nu vil sagsøge drengekoret for kønsdiskrimination.

Læs også

Kvinde overlevede fald på 1.5 km - Ingen af hendes faldskærme foldede sig ud

I 2016 og 2018 ansøgte moren om at få hendes ni-årige datter optaget i drengekoret, men begge gange blev hun afvist. Første gang var det uden at lade pigen komme til optagelsesprøve, mens de anden gang afviste hende efter optagelsesprøverne.

Ifølge nyhedsbureauet AP afviste drengekoret hende med årsagen, at hun ikke havde de nødvendige motivation og ej heller det rette talent.

Hun lød ikke som en dreng

Det troede moren dog ikke på. Hun mener, at det udelukkende er på grund af datterens køn, at hun ikke blev optaget i drengekoret, og det har altså fået hende til at sagsøge drengekoret.

Ifølge kvindens advokat, så modtog pigen tilbage i december en skriftlige henvendelse fra det universitet, hvor drengekoret hører under, og heri skulle der stå, at en pige aldrig kommer til at synge i et drengekor.

I retten skulle en talsmand for drengekoret have udtalt, at afvisningen altså ikke skyldes pigens køn, men at hun skal have et ekstraordinært talent og en stemme, der passer til den lyd, der karakteriserer et drengekor.

Drengekoret blev grundlagt tilbage i 1465, og der har endnu ikke været en pige med i koret.

Læs også

Kighoste epidemi under opsejling i Danmark: Sådan finder du ud af, om du eller dit barn er smittet

 

 

Dagens Gossip