Tragisk: 2 måneder gammel baby død af coronavirus

Foto: Shutterstock

En to måneder gammel baby har mistet livet efter komplikationer forårsaget af den frygtede coronavirus

I Michigan, USA har en to måneder gammel baby mistet liv, efter at være blevet smittet med coronavirus. Dette blev meddelt af embedsfolk under et møde om coronavirus i sidste uge.

Under mødet gav Dr. Joneigh Khaldun, medicinsk chef og vicedirektør for sundhed ved Michigan Department of Health and Human Services (MDHHS), en opdatering på antallet af smittede i staten Michigan.

Læs også

Glædelig dansk corona-nyhed

I denne sammenhæng kunne hun berette om positive nyheder. Khaldun kunne fortælle, at der er mere end 85.500 personer i staten, der fortsat lever mindst 30 dage efter at symptomerne først har vist sig.

"Og det er et godt tegn, men jeg vil gøre det meget klart: Døden er ikke det eneste resultat, der betyder noget," sagde Khaldun. "Nogle af de personer, der har overlevet, har brug for en lungetransplantation. Andre overlever, men har nyresvigt og ender med dialyse. Og vi ved, at der er nogle overlevende, der får betændelse i hjertet."

Børn skånes ikke

Khaldun tilføjede yderligere, at børn ikke skånes for smitte med coronavirus. "Jeg ved, at børn ikke skånes, og jeg er meget ked af at høre om, at en to måneder gammel baby er afgået ved døden på grund af COVID-19. Min dybeste medfølelse går ud til forældrene og øvrige familiemedlemmer," udtalte hun.

Imidlertid blev flere detaljer om babyen ikke delt. Khaldun tilføjede dog, at selvom undersøgelser viser, at børn er mindre tilbøjelige til at blive alvorligt syge af COVID-19, "kan de smitte andre, inklusive voksne og ældre, som er mere tilbøjelige til opleve fatale konsekvenser som følge af virussen."

Læs også

Dybt tragisk: 15-årig dræbt

Den to måneder gamle baby i Michigan er ikke det eneste barn, der er afgået ved døden som følge af coronavirussen i USA.

"Næsten 800 børn på tværs af USA er blevet diagnosticeret med multisysteminflammatorisk syndrom (MIS-C), som er en sygdom, der er forbundet med COVID-19, som kan få organerne til at svigte," sagde Khaldun.

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention er mindst 16 børn i USA døde som følge af den sjældne sygdom.

 

Dagens Gossip