Tragisk: Coronavirus koster et spædbarn livet

Et spædbarn er bukket under til coronavirus. Foto: Shutterstock

Et barn under ét år er Verdens yngste offer til coronavirussen. Det sætter en streg under, at ingen går fri for sygdommen.

I Illinois, USA blev der lørdag registeret 47 nye dødsfald til coronavirus. Ét af dødsfaldene punkterer myten om, at børn og unge ikke kan blive alvorligt syge af coronavirus. Et barn under ét år var nemlig ét af ofrene til virussen. Det skriver Daily Mail.

Dr. Ngozi Ezike, der er Public Health Director i Illinois, har i forbindelse med de nye dødsfald udtalt, at: "der har aldrig tidligere været tilfælde af COVID-19-død hos et spædbarn. Hvis du ikke tager sygdommen alvorlig, så er dette måske dit wake-up call."

Guvenøren i Illinois, Jay Pritzker, var rystet over dødsfaldet. Mange har haft en falsk sikkerhed i, at børn og unge var urørlige i forhold til sygdomme covid-19. Den forestilling er ændrer sig løbende i takt med, at flere eksempler på dødsfald blandt raske børn og unge spreder sig som ringe i vandet i medierne. 

Der er ikke sat køn og alder på det døde spædbarn.

Stadig størst risiko, jo ældre du er

Risikoen for, at du dør eller bliver alvorlig sygdom, hvis du får covid-19 er langt større for ældre voksne og personer med eksisterende sundhedsmæssige problemer. 

I de fleste tilfælde får man ikke andet end milde til moderate symptomer, hvis du bliver smittet med coronavirus. Mange opdager slet ikke, at de har været smittet. Derfor regner man med store mørketal, fordi mange slet ikke mistænker, at de har været syge. 

I de mest alvorlige tilfælde kræver covid-19 indlæggelse på hospitalet. For mange af de indlagte kræves der intentiv behandling. 

Indtil nu har børn udgjort en meget lille andel af de samlede corona-tilfælde. En undersøgelse har påvist, at kun seks procent af de smittede børn får alvorlige symptomer.

Læs også

Nu kan du snart se, om du har været smittet med coronavirus

 

 

 

 

 

Dagens Gossip