Trist nyt til Netflix-kunder: Varsler nye prisstigninger

Skrevet af Kamille Isaksen

17 uger siden

|

25/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Netflix har endnu engang valgt at hæve priserne.

Dagens topnyheder

Netflix  har annonceret en betydelig ændring i deres abonnementsstruktur, som kan have konsekvenser for forbrugere verden over. 

I et skridt, der afspejler en fortsat strategi om at øge indtægterne, har Netflix besluttet at fjerne deres billigste reklamefri basis-abonnement i Canada og Storbritannien. Denne ændring signalerer en potentiel prisstigning, der på sigt også kan påvirke danske forbrugere, da Netflix ofte implementerer ændringer i USA først, før de justerer i andre lande.

Det skriver The Verge

Det nuværende basis-abonnement, som koster omkring 85 kroner, vil blive erstattet af et standard-abonnement til 114 kroner. Alternativt kan kunderne vælge en ny reklamebaseret løsning til cirka 50 kroner. Denne model har allerede tiltrukket omkring 23 millioner brugere og bidrager til Netflix' samlede abonnentbase på 247 millioner globalt.

Netflix' co-administrerende direktør, Greg Peters, antyder, at yderligere prisstigninger kan være på vej. "Da vi investerer i og forbedrer Netflix, vil vi også fra tid til anden bede vores medlemmer om at betale lidt ekstra for at imødekomme disse forbedringer," udtaler han i et brev til investorerne. Denne investering inkluderer indhold i 4k-opløsning og en udvidelse inden for gaming.

Ud over abonnementsændringerne har Netflix også taget et nyt skridt inden for underholdningsindustrien ved at købe rettighederne til at sende 'Raw' og andre programmer fra World Wrestling Entertainment (WWE). Dette køb, som kostede streamingtjenesten fem milliarder dollars, markerer Netflix' første fordybelse i live-begivenheder, en arena hvor konkurrenter som Apple allerede har gjort deres indtog.

Disse ændringer hos Netflix afspejler en bredere tendens i streamingindustrien, hvor tjenester konstant søger nye måder at øge indtægter og udvide deres tilbud. For danske forbrugere kan dette betyde, at de snart vil opleve lignende ændringer i deres abonnementsmuligheder og priser.