Troede tømmermænd var ved at tage livet af hende, viste sig at være noget helt andet

Foto: Shutterstock.com

Kvinder bør overveje p-piller en ekstra gang, når de skal vælge præventionsmiddel. Det er Lucie Edwards’ opfordring efter, hvad hun troede var tømmermænd, viste sig at være en klynge af blodpropper i hjernen.

25-årige Lucie Edwards troede, at ubehaget i kroppen var forårsaget af en lystig og våd familiefest aftenen inden. Hun var overbevist om, at det var tømmermænd.

Læs også

Dette syn mødte Elisabeth: “Forfærdeligt”

Tre uger inden familiefesten var hun begyndt at tage p-piller af mærket Microgynon. Tilbage i 2017 tog hun også p-piller, men stoppede da hun ikke følte et behov for dem. 

I november 2019 var Lucie Edwards til familiefesten, hvor hun efter et par stærke drinks fik det usædvanligt dårligt. De tre efterfølgende dage havde hun migræne-lignende symptomer. Og pludselig fik hun det rigtig dårligt.

Hun blev sendt til scanning, hvor lægerne gjorde et uhyggeligt fund. De opdagede intet mindre end seks blodpropper i hendes hjerne. Det skriver The Sun. 

Eftersom blodstrømmen til hendes hjerne var blevet begrænset, blev Lucie Edwards’ forældre bedt om at forberede sig på det værste. 

Hovedpinen udviklede sig

”Før hovedpine begyndte, gik jeg til min tantes fødselsdagsfest, og normalt håndterer jeg alkohol rigtig fint, men efter to stærke drinks følte jeg mig virkelig beruset. Jeg syntes, det var underligt, så jeg holdt op med at drikke," forklarer Lucie Edwards.

”Morgenen efter gik jeg ud for at børste tænderne og følte mig pludselig svimmel. Mit hoved begyndte at dunke, og lyset begyndte at flakke. Som om jeg var ved at besvime."

Lucie Edwards forklarer, at det føltes som om hendes hoved ville eksplodere, men ifølge hende, forklarede hendes egen læge symptomerne med, at det var migræne. 

Men hendes symptomer blev værre, og derfor blev hun endelig sendt til scanning, hvor blodpropperne blev opdaget.

“Lægerne spurgte min mor, om jeg tog noget medicin. Hun nævnte, at jeg var begyndt på p-piller igen, og lægerne indså, at blodpropperne var forårsaget af pillerne,” fortælle Lucie Edwards til The Sun. 

I dag er Lucie Edwards rask igen, men oplevelsen har sat spor, og hun bruger ikke længere p-piller.

“Jeg har gjort alle, jeg kender, opmærksom på de her bivirkninger, da det vil gøre mig ondt, hvis andre skulle gå igennem det samme som mig. Jeg ville ikke ønske det for nogen.”

“Overvej p-piller en ekstra gang”

En talsperson for velgørenhedsorganisationen Thrombosis UK siger til artiklen, at det er påvist, at p-piller kan øge risikoen for blodpropper. 

”Vi vil anbefale, at man i stedet får en snak med sin læge om et præventionsmiddel, der ikke øger risikoen for blodpropper.”

Læs også

Pornoreklame går viralt: Skal beskytte dit barn på nettet

 

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip