Trumps tidligere advokat: Trump ender i fængsel

Skrevet af Lukas Jepsen

157 uger siden

|

22/05/2021
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Donald Trumps tidligere personlige advokat har sagt, at Trump-familien snart vil være i 'orange buksedragter'.

Dagens topnyheder

Meget kan siges om den forhenværende amerikanske præsident Donald Trump, og meget er allerede sagt. Trump selv er på ingen måde en mand af få ord, og han kan bestemt få brug for alle sine talegaver meget snart - det mener Michael Cohen hvert fald.

Cohen arbejdede som Trumps personlige advokat i godt og vel 12 år, før han blev sendt i fængsel i tre år efter at have indrømmet skatteunddragelse, overtrædelser af kampagnefinansiering og at have løjet for Kongressen. 

Interessant nok var disse økonomiske krænkelser i form af hemmelige betalinger til pornostjernen Stormy Daniels, der havde en affære med Trump - noget den tidligere præsident stadig benægter.

Advokaten har nu masser af tanker om den tidligere præsident. Cohen diskuterede Trump på MSNBC, og hvad han mener vil ske med familien, nu hvor Trump-organisationen står over for en undersøgelse for økonomiske forseelser, igangsat af New Yorks attorney general.

I første omgang tog Cohen afstand fra Trumps negative kommentarer om ham og noterede sig de politiske mangler hos den tidligere præsident. 

Advokaten sagde senere, at han modtog Trumps nedsættende ord som et 'ærestegn'. Cohen fortsatte derefter med at specificere alvoren af de økonomiske forfalskninger i Trump-organisationen, der har ført både advarsler, og altså nu en dybere undersøgelse fra myndighederne med sig.

Cohen mener, at Trump-familien og Trump-organisationens økonomidirektør, Allen Weisselberg, vil blive holdt ansvarlige for at bryde loven, og som følge heraf bør de alle få uafhængige advokater. 

Advokaten tilføjede, at på grund af et mønster af at aflede adfærd, hvor den tidligere præsident ikke har taget ansvar, vil han bebrejde sine børn for situationen.

Cohen udtalte:

“Jeg tror, Donald Trump vil vende sig mod dem alle, også sine børn. Jeg tror virkelig, at Donald Trump kun bekymrer sig om sig selv, og han indser, at hans tid er ved at løbe ud,”

På trods af at Cohen har arbejdet for Trump i over 10 år, kan der ingen tvivl herske om, at advokaten på ingen måde er glad for sin tidligere arbejdsgiver, som han i sin bog ‘Disloyal’ blandt andet kalder en ‘Snyder, svindler, mobber, løgner og racist’.

Advokaten efterlignede derefter Trump: 'Det var ikke mig. Det var Allen. Det var min revisor. Det var taksatoren. Det er aldrig Donald,'  og tilføjer derefter:

“Se, det er problemet. Det er aldrig nogensinde Donald Trump. Det er altid en anden.

 

Han vender sig mod sin revisor og peger fingre, han vil sige, 'Don Jr. håndterede det, Ivanka håndterede det. Melania. Du skal ikke tage mig. Tag Melania. Han vil bede dem om at tage alle undtagen sig selv. Det er netop den slags menneske, han er,”

Advokaten konkluderede, "Jeg tror, vi vil ende med at se Donald, Don Jr., Ivanka, Jared, Eric, Weisselberg, hans børn, i nogle orange buksedragter." - klassisk beklædning for indsatte i USA.

Selvom dette er en modig påstand om, hvad der kan ske, er det værd at huske på, at Trump og hans familie har formået at undgå adskillige juridiske straffe.