Turist såret af isbjørn

Foto: Shutterstock.com

En fransk kvinde er mandag morgen blevet såret af en isbjørn.

Selvom de fleste formentlig vælgere varmere himmelstrøg i forbindelse med ferie i udlandet lige nu, så er arktiske områder ikke tørlagt for turister.

Den norske ø Svalbard har nemlig også turister lige nu. På Svalbard kan man opleve alt fra isbjørne til nordlys. Det er altså et sted for den store naturelsker.

Læs også

79-årig fartbølle stoppet af politiet: Da de hører årsagen, ændrer situationen sig

Desværre har en fransk turist fået mere natur end forventet og nok også ønsket. Turisten er nemlig blevet såret af en isbjørn, efter at isbjørnen mandag morgen trådte ind i en teltlejr på Svalbard.

- Borgmesteren fik lige før klokken 08.30 i morges besked om et isbjørneangreb i en teltlejr, og rykkede kort efter ud med en helikopter, oplyser borgmesteroverbetjent Stein Olav Bredli i en pressemeddelelse ifølge NRK.

Den franske kvinde, som er i 40'erne, er ikke kommet livstruende til skade. Hun skulle have fået skader på den ene arm, og blev kørt til Longyearbyen sygehus med helikopter.

Den tilskadekomne kvinde er en del af en turgruppe på 25 personer, som camperede i Sveasletta på nordsiden af ​​Isfjorden.

Isbjørnen blev skræmt væk fra området af skud og er siden blevet lokaliseret af myndighederne, som nu overvejer, hvad de skal gøre ved den.

- Bjørnen er tydeligvis kommet til skade, efter den blev skudt mod den. Artsforvaltere og politiet overvejer, hvad der så skal ske med isbjørnen, siger Stein Olav Bredli.

Han bekræfter, at isbjørnen kan ende med at blive dræbt som følge af angrebet.

Kriseteamet i Longyearbyen kommunalbestyrelse er blevet underrettet, og guvernøren er i dialog med rejsearrangøren om opfølgning på rejsegruppen.

Svalbard ligger øst for Grønland og nord for Norge.

Foto: Google Maps

 

Læs også

7-Eleven lukker alle butikker i Danmark: Udsat for angreb

 

Dagens Gossip