Tyrkiske smuglere tager kun 100 kroner for at hjælpe en flygtning ind i EU

Foto: Shutterstock

Normalt hører man om priser, som kun de rigeste af de, der er på flugt, kan betale. Nu forlyder det, at tyrkiske flygtninge kun skal have 100 kroner for at hjælpe en flygtning ind i EU.

Flere EU-ledere har været ude og kritiserer Tyrkiet efter at landet åbnede sine grænser til EU. En ny migrationskrise truer EU, og selvom grænsevagter forsøger at holde flygtningestrømmen ude af særligt Grækenland, så er det nlsten en umulig opgave. 

Den græske premierminister, Kyriakos Mitsotakis, har bl.a. kritiseret den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, for at have ladet tusindvis af flygtninge storme Grækenlands hav- og landgrænser i løbet af de seneste dage.

Kritikken går blandt andet på, at tyrkiske embedsmænd giver tyrkiske menneskesmuglere frit spil. Det har resulteret i, at prisen på at blive smuglet ind i EU har raslet ned, og nu ligger prisen angiveligt på omkring 100 kroner. Tidligere kunne prisen ligge på adskillige tusinde kroner. 

En tyrkisk smugler har fortalt til Daily Mail, at "Det er blevet tilladt fra tyrkisk side. Før i tiden skulle vi bruge ca. 2.000 kroner for at få dem over grænsen, nu skal vi bruge 100 kroner."

Selvom smuglerne har sat deres priser ned, så er det ikke ufarligt at forsøge sig med at komme ind i EU. I mandags døde et barn efter en båd kæntrede tæt på øen Lesbos, der har Europas største flygtningelejr. 

Den græske premierminister beskylder Tyrkiet for at bruge flygtningene som brikker i et forsøg på at presse vesten til at give militær større i kampen mod Syrien. 

Grækenland siger, at de har stoppet 24.000 illegale migranter ved grænsen siden i lørdags. Forskellige velgørende organisationer har angivet omkring 1.700 nye migranter på de fem græske øer tæt på den Tyrkiske grænse, Lesbos, Chios, Kos, Leros and Samos.

EU har erklæret sig klar til med en støttepakke til Grækenland på ca. 5 milliarder kroner.

Læs også

Priserne rasler ned: Derfor bliver benzinen billigere

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip