Tysk familiefar dræber sig selv, sin kone og deres tre børn: Frygtede at komme i fængsel pga. forfalsket coronapas

Foto: Shutterstock

En tysk familiefar har taget livet af sig selv, efter at han dræbte sin kone og tre små børn, fordi han var bange for at komme i fængsel og miste retten til sine børn.

Politiet i den tyske bydel Senzig fandt lørdag eftermiddag ligene af den 40-årige familiefar Devid R., hans 40-årige kone Linda og hans tre døtre Rubi, Janni og Leni på henholdsvis 4, 8 og 10 år. 

Borgmesteren i den tyske by Königs Wusterhausen har udtalt, at tragedien efterlader hende "lamslået".

Læs også

Raseri i det britiske parlament: "Boris må gå af"

Den grusomme opdagelse blev gjort, efter at politiet modtog anmeldelser om, at vidner havde set livløse kroppe i huset i lørdags. 

Efterforskerne fandt en pistol og et selvmordsbrev i huset, men kunne ikke med det samme bekræfte, at det var pistolen, som var mordvåbnet. Hverken Devid eller Linda havde våbentilladelse. 

Politiet fandt ingen indikationer på, at der havde været andre i huset, eller at nogen havde tvunget sig adgang til huset.

Ifølge The Sun har politiet oplyst, at der skal laves obduktioner af de fem lig for at fastslå, hvor længe de har været døde. 

Tyske Berliner Kurier skriver, at chefanklager Gernot Bantleon har gjort motivet for det firedobbelte mord og efterfølgende selvmord kendt. I selvmordsbrevet har Devid skrevet, at han frygtede, at børnene ville blive taget fra ham og hans kone.

Denne frygt opstod, fordi han havde lavet et falsk coronapas til sin kone, hvilket konens chef opdagede. Han frygtede derfor at miste retten til sine børn i forbindelse med en eventuel fængselsstraf. 

I Tyskland er det blevet ulovligt at lave et falsk coronapas, og det straffes med bøde eller op til ét års fængsel. 

Forbrydelsen kommer i kølvandet på, at Tyskland har strammet coronareglerne for at hindre smitten med den nye omikron-variant i at eksplodere. 

Siden sidste måned har ansatte skulle fremvise, at de enten er vaccineret, har haft corona og nu er raske, eller at de er testet negative for Covid-19, når de skulle på arbejde. For at komme uden om dette, havde Devid altså lavet et falsk coronapas til sin kone, som hun kunne vise på sin arbejdsplads. 

Læs også

Melder ud: Her skærpes krav om mundbind