Tysk mand købte brugt skab og fandt 150.000 euro: Du gætter aldrig, hvad han gjorde med pengene

01/06/2023 12:22

Henrik R

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tysk mand gjorde sig en vanvittig opdagelse bagerst i det skab, som han netop havde købt på eBay.

Mest læste i dag

Når man køber brugte møbler, kan man nogle gange gøre mærkværdige fund i skuffer og skabe, hvis den tidligere ejer har glemt at tømme dem helt. 

De fund er oftest værdiløse, men det var langt fra tilfældet, da tyske Thomas Heller fra Bitterfield ifølge Ladbible fandt to kuverter bagerst i et skab, som han netop havde købt på eBay.

I den ene kuvert lå der en stor stak 100-euro sedler. 

"En [kuvert] var åben, og en masse 100-euro sedler kiggede på mig," har den 50-årige tysker udtalt til et lokalt medie.

I stedet for at stikke pengene i lommen og holde fundet hemmeligt, som de fleste nok ville have gjort, valgte Heller dog at overholde den tyske lovgivning. 

I vores naboland mod syd er det nemlig ulovligt at beholde fundne kontanter til en værdi af mere end 10 euro, og Heller valgte derfor at tage begge kuverter med på politistationen helt uden overhovedet at åbne den anden kuvert. 

Det gjorde politiet dog, og de spærrede øjnene op, da de så, hvad der var i den. 

Kuvert nummer to indeholdte nemlig 200- og 500-euro sedler, og alt i alt fandt politiet og Heller intet mindre end 150.000 euro (cirka 1,1 millioner kroner) i kontanter i de to kuverter. 

Politiet igangsatte derfor en efterforskning for at finde skabets tidligere ejermand, som altså måtte være den retmæssige ejer af det enorme kontantbeløb. 

Astrid Kuchta, som er talsperson for det lokale politi, har forklaret, at man fandt ud af, at skabet var blevet solgt på vegne af et ældre par fra den tyske by Halle. 

Politiet fandt desuden ud af, at pengene tilhørte en afdød 91-årig dame, som havde boet på et plejehjem, hvor hun havde gemt det store pengebeløb i skabet.

Skabet blev solgt af en virksomhed, som solgte det på vegne af det afdøde pars barnebarn, og hverken barnebarnet eller virksomheden havde opdaget de to kuverter, da de var "godt gemt i områder af møblet, som var svære at se."

Hellers utrolige samfundssind og gode samvittighed gjorde, at barnebarnet fik sin afdøde bedstemors penge tilbage, mens Heller selv fik en findeløn på 4.500 euro (cirka 33.000 kroner). 

Han har endnu ikke besluttet, hvad han vil bruge pengene på.