Ung kvinde gemmer sig under tæppe, da morder går amok og dræber 9 mennesker: ‘Jeg kunne høre ham flytte ligene’

Emil Ryttergaard

370 uger siden

|

09/06/2017
Udland
Foto: Russisk politi
Foto: Russisk politi
En 45-årig mand gik amok og skød og dræbte 9 mennesker, der holdte fødselsdagsfest. Kun en 21-årig kvinde overlevede, da hun gemte sig under et tæppe i et af husets værelser.

Dagens topnyheder

Natten til søndag 4. juni, slog det klik for russiske Sergej Jegorov. 

Da politiet ankom til den lille landsby Redkino, halvanden times kørsel nord for Moskva, stod manden ubevægelig og rolig og overgav sig til politiet. 

Kun få minutter tidligere var den 45-årig mand i en sand blodrus gået bersærk og skudt samtlige gæster, der var ved at holde en stor børnefødselsdagsfest i deres sommerhus i byen, skriver Berlingske

Den berusede mand havde skudt sine naboer, herunder en 92-årig kvinde, der havde fejret sit barnebarns fødselsdag. 

I alt fandt russisk politi ni lig, tre kvinder og seks mænd, der lå spredt ud i hele den lille landsby. 

Tilbage var kun én overlevende,  21-årige Marina Kanygina, der havde gemt sig under et tæppe i et værelse, da skyderiet begyndte. 

- Han kom ind på værelset to gange. Han vidste ikke, at jeg var der. Jeg hørte ham flytte rundt på ligene, siger Marina Kanygina til russisk tv.

Ifølge det russiske medie meduza.io, var Sergej Jegorov dagen før skyderiet kommet forbi fødselsdagsfesten, hvor han havde sagt at gæsterne skulle gå hjem, da han var elektriker og skulle lukke for strømmen. 

Her kom den 45-årige gerningsmand, der var tydeligt beruset, op og skændes med flere gæster.

Da gæsterne var på vej hjem, kom Jegorov igen i klammeri med Marina Kanyginas kæreste, og senere samme nat, havde manden vendt tilbage med sin kampriffel og metodisk skudt samtlige gæster i den lille by. 

Da den 21-årige kvinde hørte råb udenfor sommerhuset, kiggede hun ad af vinduet, hvor hun så sin kæreste blive skudt i hovedet, hvorefter Jegorov gik rundt i byen og ind i folks hjem, hvor han skød de uskyldige mennesker i hovedet, selvom de tiggede om at skåne deres liv.  

Herefter fordelte gerningsmanden de nu døde gæster i bunker udenfor huset, hvorefter politiet ankom til stedet.

Her overgav den 45-årige mand sig på stedet og indrømmede mordene, hvor han nu sidder fængslet og afventer sin retssag. 

Christines 3-årige dreng belv dræbt i en voldsom bilulykke: Så opdagede hun sin utilgivelige fejl