Vægttabsindsprøjtning anbefales af sundhedsmyndigheder: Får dig til at spise mindre

Foto: Shutterstock

En ny indsprøjtning, som kan hjælpe overvægtige med vægttab, forventes snart at komme på markedet i Storbritannien.

Som det ser ud lige nu, kan overvægtige i Storbritannien se frem til at få tilbuddet om en ugentlig indsprøjtning, som angiveligt kan hjælpe dem med at tabe sig hurtigere, i den nærmeste fremtid. Det skriver Unilad

Indsprøjtningen markedsføres under navnet Wegovy og indeholder semagultide (Ozempic), som ifølge apoteket.dk allerede bruges i medicin til behandling af type 2 diabetes, da det blandt andet nedsætter sukkerindholdet i blodet, men også "påvirker appetitreguleringen" og "nedsætter trangen til fødevarer med højt fedtindhold."

Læs også

Verdensnaturfonden med skræmmende forudsigelse: "Det er alvorligt"

Ifølge Unilad virker semagultid i den nye indsprøjtning ved, at det helt simpelthen får folk til at spise mindre, fordi man føler sig hurtigere mæt, efter man har taget indsprøjtningen. 

Wegovy er endnu ikke på markedet i Storbritannien, men vægttabsmidlet har været igennem et forsøg med 1961 voksne forsøgspersoner, som var enten overvægtige eller led af fedme.

Ingen af deltagerne led af diabetes, men de havde alle sammen en BMI på 30 eller mere. Det kan man læse i The New England Journal of Medicine. 

Deltagerne blev i en "2:1 ratio" givet "68 ugers behandling med ugentlig subkutan semagultid eller placebo, plus livsstilsændringer."

Resultaterne viste, at de deltagere, som modtog en indsprøjtning med Wegovy, i gennemsnit tabte sig 14,9 procent, mens de deltagere, som modtog placebo, 'kun' tabte sig 2,4 procent. 

Injektionen hjalp således deltagerne med at tabe sig 13 kilo i gennemsnit. 

Trods det lovende udfald er midlet ikke blevet fuldt godkendt endnu, men ifølge BBC har det britiske National Institute for Health and Care Excellence (NICE) anbefalet, at midlet bliver godkendt til brug og gjort tilgængeligt.

Det forventes derfor, at vægttabsmidlet vil blive godkendt, men ifølge retningslinjer fra NICE vil det i England og Wales ikke blive muligt at købe midlet i håndkøb, da det skal "ordineres af en specialist til overvægtige voksne [med] mindst ét vægtrelateret helbredsproblem, såsom forhøjet blodtryk eller hjertesygdomme, i maksimalt to år."

Midlet vil i stil med insulin leveres i allerede fyldte indsprøjtninger, og patienten vil derfor selv være i stand til at give insprøjtningerne én gang om ugen. 

Undersøgelsen lagde dog vægt på, at overvægtige rådes til at snakke med deres læge om andre og mere naturlige metoder til vægttab, før de tyer til Wegovy.

Læs også

 

 

 

Dagens Gossip