Vandretur gik galt: Du gætter ALDRIG hvorfor kærestepar flipper ud på redningsfolk

02/06/2023 11:01

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
På trods af den komplekse redningsindsats ved det vinterlige Watzmann (Bayern), havde to feriegæster fra Nordrhein-Westfalen, der kom i problemer i bjergene, meget at klage over.

Mest læste i dag

Ifølge deres egen beskrivelse havde redningsfolkene forinden måttet opfordre dem på bjerget til at følge instruktionerne, så helikopteren kunne bruge et lille hul i skyerne, når sigtbarheden var meget dårlig.

Efter landing klagede den 37-årige og hans 29-årige ledsager over, at de aldrig var blevet behandlet så dårligt som, som Ramsau bjerg-redningstjenesten nær Berchtesgaden meddelte tirsdag.

For at redde de to turister fra Münsterland blev der søndag omkring klokken 14 indsat 16 bjergreddere og to helikoptere i op til syv timer.

De to havde siddet fast i tågen mellem de centrale og sydlige tinder, da de krydsede Watzmann, der stadig var vinterlig, og var for udmattede omkring fem grader på omkring 2400 meter til at fortsætte.

Med sigtbarhed på kun få meter begyndte man i vid udstrækning at bruge landstyrker, og en helikopter cirklede konstant over bjerget, så de to kunne vindes ombord med det samme, hvis der var et hul i skyerne.

Sovepose spillede en vigtig rolle

Da dette øjeblik endelig kom, var der ifølge bjergredningstjenesten en strid, fordi bjergbestigerne ikke ønskede at efterlade deres udpakkede soveposer, som beordret for at spare tid.

En redning i de høje bjerge i vind og vejr er hverken en garanteret eller ukritisk ting, kommenterede bjergrednings-talsmand Michael Renner.

De berørte kunne ikke vurdere situationens eksplosivitet og den høje risiko for dem selv og for bjergredderne. Det skriver Tag24.