Vanvittigt: Kvinde nødsaget til at køre 450 kilometer for at handle ind

Foto: Shutterstock

Selvom der kan være langt til tingene i Udkantsdanmark, kan det ikke hamle op med tilstandene i andre lande.

I Danmark er der usædvanligt mange supermarkeder.

"Når vi kigger på, hvordan vi som danskere handler ind, er vi nogle af dem, der handler oftest ind i hele verden. Og det er fordi, vi har alt for mange supermarkeder til vores lille land," har Dorthe Wimmer, som er forbruger- og detailekspert ved Retail Institute Scandinavia, ifølge TV2 udtalt.

Læs også

Chefen reducerede hans løn, fordi han kom ét minut for sent: Nu får han tilbagebetalt tre kroner efter sin død

Supermarkedskæder som Netto, Føtex, Superbrugsen, Lidl og Aldi bygger på livet løs, og der er derfor sjældent mere end et par hundrede meter til det nærmeste supermarked, hvis man bor i en bare nogenlunde stor by. 

Selv i Udkantsdanmark skal man sjældent køre meget mere end 20-30 minutter, før man kan finde et supermarked, men sådan er det ikke alle steder. 

Det har en bruger på TikTok ved navn Ell Regan (@ell.regan) forklaret. 

Regan bor i Australien, og i en video på det sociale medie har hun forklaret, at hun kører hele 450 kilometer, når hun skal handle ind.

Det vil sige, at Regan kører cirka fem timer hver vej.

@ell.regan

Reply to @tamztah TikTok stuffed up my video yesterday so here it is again 🙃

♬ original sound - Ell Regan
Reply to @tamztah  TikTok stuffed up my video yesterday so here it is again 🙃

Regan bor i den australske delstat 'Northern Territory', som har et areal på 1.420.000 kvadratkilometer og cirka 250.000 indbyggere, hvilket vil sige, at befolkningstætheden er på sølle 0,18 indbyggere pr kvadratkilometer. 

Til sammenligning er befolkningstætheden i Danmark på 132 indbyggere pr kvadratkilometer, i Singapore er den på mere end 8.000 indbyggere pr kvadratmeter, i Bangladesh er den på cirka 1.300 indbyggere pr kvadratkilometer, og i det samlede Australien er den på under to indbyggere pr kvadratkilometer. 

Det vil sige, at der naturligvis er utrolig langt mellem tingene i 'Northern Territory', og det gælder også supermarkeder. 

I videoen har Regan forklaret, at hun faktisk 'kun' har cirka 2,5 timers kørsel til det nærmeste supermarked, men at hun helst vil handle i K-mart og derfor kører cirka fem timer hver vej. 

Det kan du lige tænke over, næste gang du brokker dig over at skulle gå 500 meter ned i Netto.

Læs også

Far hylder sine to små børn: De reddede mit liv

 

 

 

 

Dagens Gossip