Verdens højeste ægtepar er på højde med en giraf

Foto: Facebook / Guinnes World Records

Verdens højeste ægtepar har en sammenlagt højde, som gør, at de er højere end de fleste busser og lastbiler, hvis de stiller sig på skuldrene af hinanden.

Du har nok hørt om Robert Pershing Wadlow fra Alton i USA, som er den højeste mand, der nogensinde har levet, da han blev vanvittige 272 centimeter. Han døde desværre i 1940 i en alder af kun 22 år.

To mænd står ved siden af en figur af Robert Pershing Wadlow foran Guiness Worlds Records' museum i København / Foto: Shutterstock

Du har måske også hørt om Sultan Kösen, som er verdens højeste nulevende mand med en højde på hele 251 centimeter eller Rumeysa Gelgi, som er verdens højeste nulevende kvinde med en højde på 215 centimeter.

Læs også

Brugte e-cigaret i flere år: Endte i respirator

Satte man de to sammen, så ville de altså have en sammenlagt højde på 466 centimeter, og hvis de giftede sig, ville de derfor slå endnu en verdensrekord.

Foto: Facebook / Guinnes World Records

Rekorden for verdens højeste ægtepar er nemlig lige nu på 423,47 centimeter og holdes af det kinesiske par Sun Mingming og Xu Yan. 

Parret blev gift d. 4. august 2013 i Beijing i Kina, og de er begge to professionelle atleter. 

Sun Mingming, som er 236,17 centimeter høj er - ikke overraskende - basketballspiller, og Xu Yan, som er 187,30 centimeter høj er håndboldspiller.

Foto: Facebook / Guinnes World Records

De to mødte hinanden igennem sporten til 'National Games of China' i 2009, og siden da har deres kærlighed kun vokset sig større.

Om den kan blive lige så stor som dem, er dog ikke sikkert.

De to har nemlig en sammenlagt højde, der gør, at de er højere end en almindelig bus eller lastbil, hvis de stiller sig på skuldrene af hinanden, og de vil også kunne matche mange giraffer i højden.  

I den anden ende af skalaen kan man finde verdens mindste ægtepar, brasilianske Paulo da Silva Barros og Katyucia Hoshino Barros, som i dag bor i London og måler henholdsvis 91,13 centimeter og 90,28 centimeter.

Parret har derfor en sammenlagt højde på kun 181,41 centimeter - eller præcis den højde, som den gennemsnitlige danske mand har.

Det lille par vil derfor heller ikke engang nå op til hverken Sun Mingmings hoved eller Xu Yans pande, selvom de stod oven på hinanden. 

Læs også

Mohammed har slået vanvittig verdensrekord: 'Trodser' tyngdekraften

 

 

Dagens Gossip