Verdens største kat: "Alle tror han er en hund"

Foto: Privat

En russisk kvindes kat er så stor, at mange fejlagtigt tror, at det er en hund første gang, de ser den.

Russiske Yulia Minina bor i Oskol i Rusland og har ligesom mange andre en kat, som hun købte for cirka to år siden, da den bare var en lille killing. 

Den lille killing skulle dog hurtigt vise sig ikke at være en helt almindelig kat, da den efter nogle måneder begyndte at vokse sig meget stor. Det skriver flere medier

Læs også

Banebrydende fund afslører tegn på muligt liv på Mars

Kefir - som katten hedder - er faktisk så stor, at mange folk fejlagtigt tror, at han er en hund. Det skriver Ladbible. "Jeg tror ikke engang, at en almindelig baby kan blive så stor," har kattens ejer udtalt.

Foto: Privat

"Han voksede sig ikke kun stor i udseende, han er også meget klog og opfører sig altid roligt. Når venner og bekendte kommer på besøg er al opmærksomheden på ham, og han lader gladeligt folk ae ham. Men når fremmede kommer på besøg, så tror alle først,at han er en hund," uddybede hun således. 

Den  enorme kat vejer 12,5 kilo, men er faktisk ikke engang fuldvoksen endnu, da han kun er ét år og 10 måneder gammel, og Minina forventer derfor, at Kefir bliver endnu større.

"Kefir er nu ét år og 10 måneder gammel og vejer 12,5 kilo. Han betragtes stadig som en killing. Maine Coons kan blive ved med at vokse til de er tre til fire år. Derfor tror jeg, at den kan blive endnu større," har Minina således udtalt. 

Hun forklarer dog, at Kefirs store størrelse har voldt hende lidt problemer og har således fortalt: "[...] Om natten kan han godt lide at klatre op på mig og sove. Da han var killing, var det ikke noget problem for mig. Men nu er han blevet stor og tung, og det er selvfølgelig svært at sove sådan."

Ifølge kattesiden.dk er katte af racen Maine Coon - ligesom Kefir - "store, brede og muskuløse", og det er også på grund af racens store størrelse, at den bliver ved med at vokse i længere tid end almindelige katte, som ellers ofte er færdigudvokset omkring ét eller to års alderen.

Selvom Maine Coon altså ér kendt for at være en stor race, så er 12,5 kilo stadig usædvanligt, da en hankat af racen normalt vejer mellem seks og otte kilo, mens en hunkat 'kun' vejer mellem tre og seks kilo. 

Læs også

2 år blev det til for Casper Christensen: Nu er det slut

 

 

 

 

Dagens Gossip