Ville sige sidste farvel til død søster: Så skete der noget uventet

Skrevet af Nicolai Busekist

22/02/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En kvinde ville sige et sidste farvel til sin døde søster, men inden hun nåede at gøre dette, skete der noget helt uventet.

Mest læste i dag

Essie Dunbar var kun 30 år gammel, da hun blev erklæret død efter et epileptisk anfald. Men da hendes pårørende samledes dagen efter, hvor de ville tage afsked med hende, skete der noget uventet.

Hendes søster, der var kommet for sent til selve ceremonien i kirken, bad om en tjeneste. De ville gerne have lov til at se hende en sidste gang, så de kunne sige farvel til hende.

Det resulterede i, at hendes kiste blev gravet op, selvom den allerede var blevet sænket ned i jorden. Da skruerne blev fjernet og låget blev åbnet, satte Essie sig op med et smil på læben.

Ifølge Daily Star kom det naturligvis som et stort chok for alle, der var til stede. En af dem, der havde stået for at grave hendes kiste op, fik så stort et chok, at han faldt ned i graven og brækkede tre ribben.

Essies søster havde også svært ved at tro på, at det var sandt, hvad hun kunne se. Faktisk troede hun, at det var et spøgelse, hvilket fik hende til at flygte fra stedet sammen med de andre sørgende. Men Essie havde ikke lyst til at ligge i kisten, hvorfor hun rejste sig op. 

Ifølge Daily Star er der ikke tale om en ny hændelse. Derimod var det en episode, der fandt sted tilbage i 1915. Derfor blev Essie også udstødt efterfølgende, da mange i hendes lokalområde mente, at hun var en zombie, der var vendt tilbage fra de døde.

Heldigvis var det noget, der ændrede sig på sigt, hvorfor hun blev en populær person i lokalområdet. Desuden endte hendes historie også med at blive fortalt i stort set hele verden.

"Dunbar har mange venner i dag. Hun får en velfærdscheck i pæn størrelse hver måned og tjener nogle penge på at plukke bomuld," sagde lægen Dr. O.D. Hammond, der behandlede en af de sårede fra begravelsen, til Augusta Chronicle.

Hun endte med at leve yderligere 47 år, og da hun døde i 1955, var det derfor anden gang, hun døde. Denne gang var man dog helt sikker på, at hun rent faktisk var død, da hun blev begravet.

'Endelig begravelse holdt for kvinde i South Carolina', skrev flere lokale medier dengang. Denne gang var der ingen, der kom til skade under begravelsen. Og Essie blev liggende i sin kiste.

Det er naturligvis ikke den eneste gang, der er sket noget i denne retning. For nylig kom det frem, at en kvinde havde ligget i sin kiste i 11 dage, uden at have været død.

Den 37-årige Rosangela Almeida dos Santos var blevet erklæret død i januar 2018, hvorefter hun blev begravet på en kirkegård i Riachao das Neves i det nordøstlige Brasilien.

Folk, der bor i nærheden af denne kirkegård, endte med at advare familien i intet mindre end 11 dage. De kunne nemlig høre skrig og banken fra graven. Da hun endelig blev gravet op, var hun død, og der var blod inde i kisten. Desuden havde hun skader på sit håndled.