Zelenskij med dyster melding: Forbered jer

Foto: Shutterstock

Den ukrainske præsident med en dyster melding.

Om otte dage har krigen i Ukraine stået på i 2 måneder. I perioden er der sket rigtig mange ting. Russerne har haft sværere ved at erobre flere byer end man forventede.

Det gælder især hovedstaden Kyiv, som Ukraine har kæmpet hårdt for at bevare.

Læs også

Spiste 8 bacon-sandwicher om dagen – Nu er han ugenkendelig

Flere gange i ugen kommer præsident Volodomy Zelenskij med en status fra Ukraine af, og i den seneste status kommer han med en meget alvorlig forudsigelse.

Verdens lande skal forberede sig på, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, kan finde på at bruge taktiske atomvåben i Ukraine, lyder det fra Zelenskij i et interview med CNN.

Ifølge Zelenskij, så er Putin ligeglad med, om den ukrainske befolkning lever eller dør.

“Det er ikke bare mig, men hele verden - alle lande - der bør være bekymrede, fordi det kan blive ikke bare ord, men sandheden,” siger Zelenskij.

Udmeldingen fra Zelenskij kommer, efter at Bill Burns, som er chef for den amerikanske efterretningstjeneste CIA, torsdag også advarede om, at Putin kan tage taktiske atomvåben i brug i Ukraine, hvis han føler sig trængt op i et hjørne.

“Med tanke på de militære tilbageslag som præsident Putin og det russiske lederskab har oplevet indtil videre, så kan ingen af os tage let på den trussel, som en potentiel brug af taktiske atomvåben vil udgøre,” sagde Bill Burns.

Selvom det ukrainske folk har kæmpet hårdt - og stadig gør det - så er tiden også begyndt at blive en faktor. Jo længere tid krigen varer, jo dårligere.

“Vi ønsker alle at kæmpe. Men vi er nødt til at gøre vores bedste for at sørge for, at denne krig ikke bliver uendelig. Jo længere den vare, jo mere kan vi tabe,” siger Zelenskij.

Læs også

Nu svarer TV 2 på rygterne om Sofie Linde

 

Dagens Gossip