Zelenskyj advarer Rusland: Gør ikke dette

Foto: Shutterstock

Der er især én ting, som Rusland ifølge Volodomyr Zelenskyj bør afholde sig fra at gøre.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, udelukker forhandlinger med Rusland, hvis russerne beslutter sig for at holde folkeafstemninger i besatte områder i Ukraine om indlemmelse i Rusland.

Det kunne eksempelvis være i Donbas-regionen, som i de seneste måneder har haft det helt store fokus fra russisk side. 

Læs også

Eksperter afslører: Derfor stirrer din hund intenst på dig, når den laver 'nummer to'

- Hvis besættelsesmagten fortsætter kursen med pseudofolkeafstemninger, vil den lukke for sin egen chance for samtaler med Ukraine og den frie verden, som den russiske side helt klart vil få behov for på et tidspunkt, siger præsidenten ifølge Reuters, skriver Berlingske.

Russiske styrker og deres allierede i form af lokale separatister har besat store områder i Ukraines østlige Donbas-region og i den sydlige del af landet.

Flere af disse steder overvejer Rusland nu angiveligt at afholde folkeafstemninger om områdernes fremtidige tilhørsforhold.

- Vores holdning er, som den altid har været. Vi kommer ikke til at give noget væk, som er vores, siger Zelenskyj.

Siden russiske styrker indledte invasionen af Ukraine i slutningen af februar, har repræsentanter for de to lande holdt flere samtaler. Dog er man ikke kommet frem til noget konkret i form af en aftale om fred.

Da Rusland i 2014 annekterede halvøen Krim, som inden da var del af Ukraine, skete det netop på baggrund af en folkeafstemning blandt øens indbyggere, om hvorvidt Krim skulle indlemmes i Rusland eller forblive som en del af Ukraine.

Ifølge Ukraine samt en lang række vestlige lande var folkeafstemningen ulovlig. EU og USA indførte efterfølgende sanktioner mod Rusland som en direkte konsekvens af annekteringen.

Læs også

Ed Sheeran hylder Danmark: "Sikke et land"

 

 

Dagens Gossip