Zelenskyj: Luk døren for alle russere

Foto: Shutterstock

Den ukrainske præsident har et klart ønske, som han gerne vil have opfyldt.

Forholdet mellem Vesten og Rusland har set bedre dage end det er tilfældet lige nu. Dog kan man som almindelig russer stadig godt bo i Vesten, og man kan også godt søge om visum.

Og selvom det er svært både at rejse rundt som russer samt at få visum, så skal det udelukkes hvis det står til Ukraines præsident, Volodomyr Zelenskyj.

Læs også

Mor blev afvist: Forlod supermarked med tårerne trillende ned ad kinderne

Det siger han i et interview med The Washington Post ifølge Berlingske.

»Uanset hvilken slags russer, der er tale om, så tving dem til at være i Rusland. Så vil de måske forstå det hele,« siger præsidenten og tilføjer:

»De vil sige, at den her krig ikke har noget at gøre med dem. Og hele befolkningen kan vel ikke stilles til ansvar? Jo, den kan. Befolkningen har valgt den her regering og kæmper ikke imod den. De argumenterer ikke imod den, de råber ikke af den,« lyder det fra Zelenskyj.

Russiske luftfartsselskaber har på grund af krigen fået forbud mod at flyve til størstedelen af Europa og Nordamerika. Men et reelt forbud mod russeres indrejse, som Zelenskyj foreslår, er det altså ikke blevet til endnu.

Det er snart fem en halv måned siden at Rusland angreb Ukraine og indledte sin invasion af landet.

Det skete, da præsident Vladimir Putin i de tidlige morgentimer 24. februar meddelte, at han havde sat gang i en ‘særlig militær operation’,som havde til formål at ‘afnazificere’ Ukraine.

Læs også

Mand fik ikke svar på jobansøgning: 14 år efter tager han den perfekte hævn

 

Dagens Gossip