10 tegn på at du er blevet rigtig voksen

Kristine Bugbee

398 uger siden

|

06/12/2016
Underholdning
Det er lidt hårdt at se øjnene.
Det er lidt hårdt at se øjnene.
Er du rigtig voksen endnu? Tjeklisten herunder afslører dig.

Dagens topnyheder

Du troede aldrig, at det skulle ske for dig. Men fornuften og det praktiske sniger sig langsomt ind på de fleste, når de er et sted i 20’erne. 

Inden du har set dig om, er du gået fra at være en festabe med et stort shoppingbudget og masser af fritid til at være en person med egen bolig, seriøst parforhold og masser af pligter.

Men hvornår er man egentlig voksen - når man læser vaskeanvisningen på tøjet, eller når man er bekymret for, om ens planter har fået nok vand? 

En 27-årig instagrambruger har lavet en liste med indikatorer på, at du virkelig er blevet voksen - vi bringer et udpluk af disse.

Hvis du kan nikkende genkendende til disse punkter, er du blevet voksen:

1. Du bruger tandtråd.
Endelig lytter du til din tandlæges gode råd. Du kan faktisk ligefrem se fornuften ved at jage en tråd mellem to tænder.  

2. Du husker ikke, hvor gammel du er.
Som barn og ung var du ikke et sekund i tvivl om, hvor gammel du var. Du kunne svare i søvne. Men som voksen er man nogle gange nødt til at regne på det - og du rammer ikke altid rigtig i første forsøg.

3. Du er vild med nostalgi.
Du bliver helt glad af at tænke på, hvilket legetøj, du havde som barn, eller hvad du lavede med din mormor, da du var lille.

4. Du har et velassorteret køkken.
Når du ikke længere har brug for at låne et fad til fødselsdagsbollerne af mor og en kaffekande af naboen, er du voksen. Dit køkken bugner pludselig af fade, røremaskiner og kander. Og du ønsker dig formentlig også noget til køkkenet i julegave, selvom du havde svoret på, at det aldrig ville ske for dig. 

5. Du ringer til dine forældre bare for at sludre.
Der var engang, hvor du kun ringede til mor og far, hvis du manglede penge eller ville have dine forældre til at hjælpe dig, nu ringer du for at hyggesludre med de gamle. 

6. Kendisser, som du holdt af som barn, dør lige pludselig.
Når du fx opdager, at barnestjernen i din ynglingsfilm fra barndommen er meget ældre, end du troede. Så begynder du automatisk at føle dig gammel og voksen. 

7. Du går med behageligt tøj.
Joggingtøj, fleecetrøjer, regntøj og sko uden hæl er blevet din ven. Du har fundet ud af, at komfort er en dejlig ting, også selvom det betyder, at du ikke ser knaldlækker ud konstant. 

8. Du bliver lettet, hvis planer aflyses.
Åh hvor dejligt, så kan jeg bare slappe af og hygge derhjemme, tænker du.

9. Du bruger solcreme (med høj faktor). 
Du er begyndt at forstå, at man skal passe godt på sin hud, hvis man vil undgå hudkræft. Engang solbadede du gerne uden solcreme, fordi du troede, at det var sådan man blev brun og lækker i en fart. 

10. Du læser vaskemærket i alt dit tøj. 
Der var engang, hvor du ikke vidste, at der var vaskeanvisninger i tøj. Men nu tjekker du altid lige vaskemærket for en sikkerheds skyld for at undgå kedelige oplevelser. 

Læs også

Netflix serier - Netflix vrimler med timevis af kvalitetsunderholdning, men hvilke tv-serier skal man kaste sig over, hvis man vil se det allerbedste, som streamingtjenesten har at byde på? Her får du de 20 bedste serier på Netflix.

Bedste film på Netflix - Der er rigtig mange gode film på Netflix, men der skal alligevel noget ekstra til for at en film hører til kategorien over de bedste film på Netflix. Se top 20 listen her.

112 - Vi overvåger alle danske politirapporter hele døgnet og bringer dig de seneste 112 nyheder.

Rengøring af ovn - Det kan virke som en uoverkommelig opgave at komme af med de fastbrændte madrester, som har farvet vindue, bageplader og alt andet i ovnen rødbrunligt, men det er faktisk forholdsvis simpelt. Smart trick til rengøring af ovn.