Åh nej: Hvad skal vi nu lave fredag kl. 19. Ikke mere Disney Sjov?

Fra 2020 vil der måske ikke længere være 'Disney Sjov' i fjernsynet. DR forhandler med Disney om rettighederne, men den nye streamingtjeneste Disney+ kan have stor betydning.

I snart 30 år har det været en fast tradition i mange børnefamilier, at tv’et blev indstillet på DR1 klokken 19.00 fredag aften. Det er nemlig tidspunktet for det vildt populære ‘Disney Sjov’ som betyder en times underholdning med de bedste Disney-tegnefilm.

Desværre så har alting en ende, og der er en overvejende sandsynlighed for, at ‘Disney Sjov’ kommer til at forlade dansk tv. Hvert andet år forhandler DR og Disney nemlig om rettighederne til at sende det populære børneprogram, men i år kan det blive anderledes svært for DR og Disney at blive enige.

Læs også

‘Vild med Dans’ bliver uden kultdommer - Skal opereres i hjertet

Disney lancerer nemlig deres egen streamingtjeneste Disney+, hvilket allerede har betydet, at de har trukket flere populære serier og film fra andre streamingtjenester. Det er der også en risiko for, at de gør med ‘Disney Sjov’, så danske børnefamilier vil være nødt til at tegne et abonnement hos deres streamingtjeneste, hvis de vil fortsætte med at se sjove Disney-klassikere.

Der er ikke nogen plan B

Ekstra Bladet har talt med den ‘legendarisk’ Jakob Stegelmann, som de fleste bedste husker fra ‘Troldspejlet’. Han har i de sidste mange år arbejdet med ‘Disney Sjov’, hvor han blandt andet udvælger hvilke tegnefilm, der skal sendes.

Til Ekstra Bladet fortæller han, at kontrakten med Disney skal være underskrevet inden 2020, ellers vil der ikke længere være ‘Disney Sjov’ på den licensbetalt kanal, DR.

Tidligere har der også været komplikationer med at få en kontrakt på plads, og derfor har man været helt henne ved den 30. december, før en kontrakt blev underskrevet. Det oplyser Jakob Stegelmann til DR.

Skulle det gå værre til i år, hvor en kontrakt slet ikke bliver underskrevet, så har DR i øjeblikket ikke nogen plan B. Det har man nemlig prøvet før, og det var bare ikke det samme.

“Der er ingen plan B. Det må vi se på, hvis der skulle ske noget. Historisk set - tilbage i slutningen af 90'erne - har der været en enkelt gang, hvor forhandlingerne gik så meget i stykker, at der var et ophold, hvor vi så satte nogle andre tegnefilm på. Erfaringerne med det var, at selvom det var rigtig godt, så var det ikke Disney,” lyder det fra Jakob Stegelmann til Ekstra Bladet.

Hvad vil du sige til, at der fra 2020 måske ikke længere vil være ‘Disney Sjov’ om fredagen?

Læs også

Mor forsvarer de bizarre børnenavne: Derfor har mine børn alkoholnavne

 

 

Dagens Gossip