‘Badehotellet’-skuespillere med stor afsløring: Kunne have endt helt anderledes

Skrevet af Kamille Isaksen

02/04/2024
Foto: Mike Kollöffel/TV 2.
Oprindeligt var det ikke meningen, at de to garvede skuespillere skulle ende i de ikoniske roller.

Mest læste i dag

Mange danskere har fulgt trofast med, siden første sæson af den populære TV 2-serie rullede over skærmen. I skrivende stund er det tiende og sidste sæson ‘Badehotellet’, som kan ses hver søndag aften klokken 20.00. 

Igennem de sidste ni sæsoner har seerne formået at skabe et sjældent bånd til karaktererne i serien. Nogle er gået hen og blevet seerfavoritter, mens andre har fået en lidt anden rolle. To af dem, som har været med siden første afsnit, er rollerne Othilia og Edith, som begge har gennemgået en massiv udvikling i serien.  

Men, hvad seerne ikke ved, er, at netop disse to roller kunne være blevet byttet helt rundt. Det fortæller Merete Mærkedahl og Ulla Vejby i podcasten "Det, vi elsker".

I en afslørende samtale på podcasten, deler Merete Mærkedahl og Ulla Vejby en fascinerende historie om, hvordan de endte med deres nu ikoniske roller. Det viser sig, at Mærkedahl oprindeligt var i spil til en helt anden rolle end den elskede stuepige Otilia.

Historien tager sin begyndelse med en tilfældighed, der førte til en afgørende ændring af castingplanerne. Ulla Vejby, som tidligere havde arbejdet med "Badehotellet"s caster i en kortfilm, var oprindeligt ikke set som en kandidat til rollen som en sprudlende stuepige. Men en tilfældig, munter udveksling i receptionen med en ven ændrede casterens opfattelser af hende, hvilket resulterede i en invitation til casting for rollen som stuepige den aften.

Ved castingen fandt Ulla Vejby og Merete Mærkedahl ud af, at de begge var i spil til rollerne som stuepiger - en situation, der tog en uventet drejning. Casteren besluttede at se dem sammen, og næsten øjeblikkeligt efter første prøveoptagelse blev rollerne tildelt: Merete Mærkedahl som Otilia og Ulla Vejby som Edith. Til Meretes overraskelse blev hun ikke engang bedt om at prøve for Edith, trods hendes oprindelige intentioner. Her afslører hun også, at hun kæmpede for at få rollen som Edith, men måtte erkende, at det ikke kunne være anderledes, efter de så samspillet mellem Edith og Otilia i rollerne. 

Rollen som Otilia var skræddersyet til Merete Mærkedahl, ligesom Ulla Vejby var den perfekte Edith. 

Du kan lytte til episoden ved at klikke her: