Christiane Schaumburg-Müller Aaxman deler ærligt indblik: Blev ramt af panisk angst

Skrevet af Kamille Isaksen

21/02/2024
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Selvom det var en af de lykkeligste dage i hendes liv, blev Christiane kortvarigt ramt af en følelse af panik og angst.

Mest læste i dag

Det er ikke gået helt ubemærket hen, at Christiane Schaumburg-Müller Aaxmanblev mor for anden gang den 19. december efter en lang og god graviditet. Men selvom graviditeten har været en god oplevelse, så endte den ikke helt, som Christiane havde gået og drømt om. 

I sin podcast ‘Hverdag’ åbner Christiane op et stort ønske, som hun havde i sin graviditet. Her fortæller hun, at hun havde et stort ønske om en naturlig fødsel, men at skæbnen ville det anderledes.

En uge før termin blev hun nemlig indstillet til et planlagt kejsersnit, en beslutning der kom efter flere forsøg på at vende Ludovika til en mere fødselsvenlig position. 

“ Jeg vil så gerne føde vaginalt, og jeg vil så gerne have, at mig og Daniel har denne her oplevelse sammen, så jeg siger ja til at prøve igen," deler Christiane i sin podcast, men afslutter med at fortælle, at dette forsøg heller ikke gik, og kejsersnit nu var den eneste mulighed. 

Selvom Christiane var forberedt på, at et kejsersnit er en stor operation, ramte realiteten hende først fuldt ud, da hun blev kørt ind på operationsstuen. "Jeg bliver sindssygt emotional og panisk angst," afslører hun.

Til trods for de udfordringer, Christiane stod overfor, blev fødslen af Ludovika et lykkeligt kapitel i hendes liv. I podcasten ligger hun da heller ikke skjul på, at hun er ekstremt lykkelig for tiden, og at familien er fuld af kærlighed. 

Christianes mand Daniel Åxman formåede da også at imponere hele den danske befolkning, da Christiane delte sin barselsgave fra ham. En historie, du kan læse mere om her: